SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
23 Mayıs 2016 - 10:09

SÜPER LİG SON  HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

HAFTANIN TAKIMI: KASIMPAŞA

GALATASARAY TT ARENA’DA ALTI GOLLE ALTINCILIĞI KUTLARKEN! TRABZONSPOR DA AVNİ AKER’E ALTI GOLLE PAŞA PAŞA! VEDA ETTİ

Sivasspor – Fenerbahçe:  Sivasspor bir umutla çıktığı maçta kulağı da Gaziantep’teydi. Gaziaantep’den kendisi için iyi bir haber bekiyordu ama o haber gelmedi ve Sivas bu maç sonucunda Süper Lig’e 10 sezon sonra veda etti.  Maça gelecek olursak, maç da üstün olan Sivasspor’du.  İlk 23 dakikada Aatif ve Oumari ile iki gol bulan yiğidolar,  45. dakikada Ba’nın golüne engel olamadı ve fark bire indi. İkinci yarıda üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip gol kaydına muvaffak olamazken, sarı lacililer 67. dakikada Meirelles’le harika bir gol buldular.  Bundan sonraki dakikalarda iki tarafın çabası da sonuç vermedi ve maç 2-2 sonuçlandı.

Konyaspor-Beşiktaş:  Konya’ya şampiyon olarak giden Beşiktaş,  yedek ağırlıklı kadrosuyla çıktığı maçta,  Konya’dan mağlup olarak İstanbul’a döndü. Sosa ile öne geçen siyah beyazlılar, Konya’nın üç dakikada gelen iki golüne engel olamadı ve maç 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. Konyaspor’un golleri, Traore ve Holmen’den geldi. Kaleci Serkan da iyi bir maç çıkardı.

Galatasaray-Kayserispor:  Galatasaray lig 5. liği için çıktığı maçta Kayseri’ye gol oldu yağdı.  Baştan sona ev sahibi ekibin üstünlüğünde geçen maçta genç oyuncu Sinan gümüş hat trick yaparken,  diğer goller Podolski, Selçuk İnan ve Bilal Kısa’dan geldi. Bu sonuç 5. lik için yetmedi ve Osmanlıspor ilk sezonunda ligi 5. olarak bitirdi ve Galatasaray lig 6. sı oldu.

Gaziantepspor-Antalyaspor:  Güneydoğu ekibi Antepspor, kendisi için hayati öneme sahip maçta Antalyaspor karşısında istediğini fazlasıyla aldı. Gaziaantepspor’a 1 puan dahi yeterken,  kırmızı beyazlılar karşısında iki golle galip geldiler ve Antep halkına büyük bir sevinç yaşattılar.  Baştan sona Gaziantep’in üstünlüğünde geçen maçta  goller,  Muhammed Ildız ve Abdülkadir’den geldi.

Trabzonspor-Kasımpaşa:  Trabzonspor taraftarına kabus gibi geçen sezon, kabus gibi bir sonuçla bitti. Bir hafta önce Antalya’da tarihinin en farklı mağlubiyetini alan bordo mavililer, bu hafta da iç sahada en farklı mağlubiyetini aldı:  0-6.  Kasımpaşa karşısında hiçbir varlık göstermeyen Trabzonspor, rakibinin Eren (2),  Scarione,  Del Walle,  Titi  ve Adem Büyük’le bulduğu altı golde çaresiz kaldı ve sezonu bu ağır mağlubiyetle tamamladı.

Gençlerbirliği-Eskişehirspor:  Sivas gibi bir umutla Ankara’da sahaya çıkaan Es Es , Gaziantep’den istediği sonucu alamadığı gibi Gençlerbirliği karşısında da mağlup olmaktan kurtulamadı ve 8 sezon sonra lige veda etti.  Gençlerbirliği kendisi için prestij maçında üç golle galip geldi ve kendi işine baktı. Gençlerin golleri,  Figueras (kk), Ahmet Oğuz ve Djalma Campos’dan geldi. Eskişehirspor’’un tek golü, Murat Uçar’dan geldi maç 3-1 sona erdi.

OSMANLISPOR-AKHİSARSPOR:  Osmanlıspor , ilk sezonda ligi 5.  bitirmek için çıktığı karşılaşmada Akhisarspor karşısında istediğini tek gollü galibiyetle aldı.  Baştan sona Ankara ekibinin üstünlüğünde geçen maçta gol,  59. dakikada Aminu Umar’dan geldi ve maçta bu sonuçla sona erdi.  Osmanlıspor önümüzdeki sezon,  ülkemizi Uefa kupasında temsil edecek, başarılar diliyoruz.

Süper ligin diğer iki maçında, lig 4. sü Başakşehir,  Rizespor’u Edin Vişça’nın golüyle 1-0 mağlup ederken,  Bursaspor’da haftalar önce ligden düşen Mersin İ. Yurdu’nu , Kubilay(2),  Talha,  Batalla ve Furkan’ın golleriyle 5-2 mağlup ederek sezonu tamamlayıp önümüzdeki sezon hazırlıklarına başladı.

HAFTANIN OYUNCUSU:  Sinan Gümüş (Galatasaray)

HAFTANIN KARMASI:                            Kaleci:  Serkan Kırıntılı (Konyaspor)

Savunma:  Numan (Osmanlıspor) Abdüllaye Ba (Fenerbahçe) Titi (Kasımpaşa) Carole (Galatasaray)

Orta Saha:  Edin Vişça (Başakşehir) Mehmet Topal (Fenerbahçe) Batalla (Bursaspor) Aatif (Sivasspor)

                             Forvet:  Eren Derdiyok (Kasımpaşa) Sinan Gümüş (Galatasaray)

HAFTANIN GOLLERİ:  Meirelles (Sivasspor-Fenerbahçe maçında, sarı lacivertlilerin bulduğu ikinci harika gol. Eren Derdiyok’un göğsüyle düzelterek dönüp yaptığı vuruşla, Trabzonspor’a  attığı güzel gol de haftanın golü olmaya aday bir gol. )

2015-2016 sezonu 34. hafta maçlarıyla tamamlandı.  Beşiktaş sezonu şampiyon olarak tamamlarken, Fenerbahçe ikinci olarak Beşiktaş’la birlikte ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Konyaspor,  Başakşehir ve Osmanlıspor da ülkemizi UEFA Kupası’nda temsil edecek. Mersin i. Y.  ile Sivasspor ve Eskişehirspor’da Ptt 1. lige düştüler,  geçmiş olsun diyoruz.

26 Mayıs Perşembe günü Türkiye Kupası finali Antalya’da,  Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak. Sezon sonuna yakışır,  güzel futbolun olduğu,  hak edenin kazandığı,  hakemlerin sonuca tesir etmediği bir final diliyoruz.

 

Lokman ÖZKUL

Yorum ve görüşleriniz için: lokmanozkul@gmail. com

YORUMLAR

  • 0 Yorum