SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LOKMAN ÖZKUL'UN YORUMLARIYLA SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LOKMAN ÖZKUL'UN YORUMLARIYLA SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

 SÜPER LİG SON HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
30 Aralık 2015 - 16:28

HAFTANIN TAKIMI: BEŞİKTAŞ

BEŞİKTAŞ-TORKU KONYASPOR

İlk yarının en güzel futbolunu oynayan Beşiktaş, Konyaspor karşısında ilk yarı çok fazla bir fırsat bulamadı. Konyaspor iyi kapandı ve siyah beyazlı ayaklara gol fırsatı vermedi. İkinci yarı apayrı bir Beşiktaş vardı. Oğuzhan’ın golüyle kilidi açan kara kartal, usta golcü Mario Gomez ile ikinci golü bularak rahatladı. Dalga dalga gelen kara kartal ataklarında iki güzel gol daha bulan Beşiktaş dört farklı bir sonuca imza atarak ilk yarıyı 41 puan ve 41 golle tamamladı. Siyah beyazlılarda bütün oyuncular iyi görüntü vermesine rağmen sahanın yıldızı Oğuzhan’dı.

FENERBAHÇE-SİVASSPOR

İlk yarının son maçında sarı lacivertliler, Sivas karşısında müthiş baskılı bir oyun sergilediler. Maça çok iyi başladıktan sonra dalda dalga gelen ataklar sonucunda Diego’nun şutunu tamamlayan Van Persie ile golü buldu. Diego’nun şanssız sakatlığı Fenerbahçe’nin oyununu etkiledi. Bunu değerlendiren Sivas ekibi ilk isabetli şutunda golü buldu. İkinci yarı baskılı oyununu sürdüren ev sahibi ekip, sıkıntılı sürece girerken Kjaer’le ikinci golü buldu ve rahatladı. Sarı lacivertli oyuncular bu maçta tam 28 gol girişiminde bulundular ancak ikisini gole çevirdiler. Daha becerikli olmaları gerekirdi diye düşünüyorum. Bu sonuçla Fenerbahçe ilk yarıyı 40 puanla ikinci sırada tamamladı.

KAYSERİSPOR-GALATASARAY

Kayseri’de oynanan maçta üstün olan ev sahibi ekipti. Kayseri çok pozitif bir oyun sergiledi. Sağlı sollu, ortadan bindirme ataklarla resmen Galatasaray’ı bunalttı. Sonuçta golü de buldular ancak ikinci golü bulamayınca beraberlik golünü kalelerinde gördüler. Sarı kırmızılı ekip bu maçta çok etkisizdi, Sneijder’in yokluğu etkilemiş olabilir ancak bu kadar silik oyun sergilememeleri gerekirdi. Sonuçta iki ekip birer puanı paylaşmış oldular. Galatasaray zirveyi 11 puan geriden tamamlayarak ilk yarıyı bitirdi.

ESKİŞEHİRSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ

Spor Toto Süper Lig'de kötü günler geçiren Eskişehirspor ve Gençlerbirliği'nin mücadelesinde gülen ev sahibi ekip oldu.  Karşılaşmaya etkili başlayan Es-Es,  8.  dakikada Emre Güral'ın pasında topu ağlara yollayan Engin Bekdemir ile 1-0 öne geçti.  Golden sonra pozisyonlar yakalamaya devam eden kırmızı-siyahlılar,  bu kez Emre Güral'la golü buldu ve skor 2-0 oldu.  

Gençlerbirliği'nin başında ilk maçına çıkan teknik direktör Yılmaz Vural,  peş peşe gollerden sonra Guido ve Spelmann'ı oyundan alıp Tomic ve Dimitriadis'i oyuna sürdü ancak bu hamle sonucu değiştirmedi.  İlk yarısı 2-0 Es-Es'in üstünlüğüyle biten maçın 60.  dakikasında 1 gol,  1 asistlik performans sergileyen Emre Güral kırmızı kart gördü.  Kalan bölümü 10 kişi oynayan Eskişehir gol yemeden maçı bitirip,  3 haftalık galibiyet özlemini dindirdi. Gençlerbirliği’nde maç sonrasında Yılmaz Vural’la da yollar ayrıldı. Bu olaydan sonra İlhan Cavcav yeter artık diyorum…

AKHİSARSPOR-OSMANLISPOR

Süper Lig'in flaş ekibi Akhisar Belediyespor evinde Osmanlıspor'a diş geçiremedi.  Her iki takım devreyi birer puan alarak tamamladı. . .

Manisa’da oynanan maçta Akhisar Belediyespor ile Osmanlıspor golsüz berabere kaldı. İki takımın da pozisyon bulamadığı ilk yarıda orta saha mücadelesi vardı ve takımlar gol üretemedi. İkinci yarı iki tarafın gol girişimleri de sonuç vermedi ve karşılaşma başladığı gibi sona erdi.

ANTALYASPOR-GAZİANTEPSPOR: Süper Lig 17. haftasında Antalyaspor sahasında Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldı.  Antalya Arena'da oynanan mücadelede iki takımda yakaladıkları fırsatları gole çeviremeyince sahadan 1'er puanla ayrıldılar.  Maçın uzatma anlarında Eto'o'nun serbest vuruşunu ise G. Antep kalecisi Bora çizgiden çıkardı ve takımını mağlubiyetten kurtardı.

BURSA-MERSİN İ. YURDU

Kırmızı-lacivertli takımın futbolcuların,  aylardır paraları ödenmediği gerekçesiyle Bursaspor ile oynayacakları maça çıkmayacakları dedikodusu yayılmıştı.  Oyuncular daha önce de iki kez idmanı boykot etmişti. Sonuçta maça çıktılar ve iyi de oynadılar. Maçın başında Mersin öne de geçti ancak üstünlüğünü sürdüremedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bursaspor, Hamzaoğlu ile ilk güzel  sonucunu aldı ve geleceğe umutla bakmaya başladı. Çanlar ise Mersin için çalıyor.

RİZESPOR- BAŞAKŞEHİR

Çaykur Rizespor,  evinde Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup etti ve puanını 24 yaptı.  İlk yarıda Başakşehir 41.  dakikada Doka'nın golüyle öne geçmesine rağmen ikinci devrede Emre Belözoğlu'nun atılmasıyla  işler değişti. Emre Belözoğlu 50.  dakikada çift sarı kartla oyun dışında kaldı. Emre’nin saha içi hırçınlığı takımına büyük zarar veriyor, bu maçta da takımını resmen yaktı. Deniz Kadah ile eşitliği sağlayan Karadeniz temsilcisi,  son dakikalarda Tuszynski ile skor avantajını sağladı. ;ilk yarı sonucu itibariyle,  Rizespor bu skorla 24 puana yükselirken Başakşehir ise 29 puanda kaldı.

KASIMPAŞA-TRABZONSPOR

İstanbul’da oynanan karşılaşmada iki ekip puanları paylaştılar. Eren2in penaltı golüyle öne geçen Kasımpaşa, birrkaç ddakika sonra kornerden gelen topa Mustafa Yumlu2nun kafasıyla beraberlik golünü kalesinde gördü. Kasımpaşa'nın üsttün olduğu maçta gol girişimleri sonuç vermeyince maç da 1-1 berabere tamamlanmış oldu.

HAFTANIN OYUNCUSU: Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

HAFTANIN ONBİRİ:                     

Muslera (Galatasaray)

Beck (Beşiktaş) Kjaer (Fenerbahçe) Rodolpho (Beşiktaş)  Birol (Eskişehirspor)

Biseswar (Kayserispor) Oğuzhan (Beşiktaş) Mehmet Topal (Fenerbahçe) Deniz Kadah (Rizespor)

Emre Güral (Eskişehirspor) Mario Gomez(Beşiktaş)

 

HAFTANIN CEZA TAHTASI:

Saha içindeki hırçınlığıyla takımına zarar veren Emre Belözoğlu (Başakşehirspor)

Sık sık teknik direktör değiştiren, altı günde YılmazVural’ı gönderen ve bu yönüyle bizi dünyaya rezil eden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav. 

 

LOKMAN ÖZKUL

YORUMLAR

  • 0 Yorum