SÜPER LİG SEZON DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG SEZON DEĞERLENDİRMESİ... BİR SEZON BÖYLE GEÇTİ

SÜPER LİG SEZON DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG SEZON DEĞERLENDİRMESİ... BİR SEZON BÖYLE GEÇTİ

SÜPER LİG SEZON DEĞERLENDİRMESİ
25 Mayıs 2016 - 14:11

2015-2016 Sezonu 34. hafta maçlarıyla 19 Mayıs Perşembe günü tamamlandı. Sezonu Beşiktaş şampiyon olarak tamamlarken, Sivasspor, Eskişehirspor ve Mersin İdman Yurdu bir alt lige düştüler.

BEŞİKTAŞ: Sezonun en iyi futbounu oynayan kara kartallar, Spor Toto Süper Lig'i,  25 galibiyet,  4 beraberlik ve 5 mağlubiyet sonucunda 79 puanla zirvede tamamlarken,  birçok unvanın da sahibi oldu.

Ligde en fazla galibiyeti elde eden takım olan Beşiktaş,  aynı zamanda 75 golle sezonun en skorer ekibi olmayı da başardı. Siyah-beyazlı takım,  ayrıca artı 40 averajla bu alanda da zirvede yer aldı. Beşiktaş’ta bu sene dikkat çeken isimler;Mario Gomez, Sosa, Oğuzhan, Atiba, kısmen Gökhan Töre ve Querasma oldular. Şenol Güneş ve kaleci Tolga Zengin de ilk şampiyonluklarını yaşamış oldular.

FENERBAHÇE:  Sezona flaş transferleriyle şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı lacivertliler, teknik direktör Pereira’nın savunmacı futbolu ve ideal onbiri bir türlü bulamaması nedeniyle, taraftarına hayal kırıklığı yaşatarak sezonu ikinci olarak tamamladı ve ülkemizi Beşiktaş ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Fenerbahçe’de bu sezon kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Mehmet Topal ve Volkan Şen en çok dikkat çeken isimler oldu. Van Persie ve Nani hayal kırıklığı oluşturdu.

GALATASARAY:  Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan sarı kırmızılılar, üç tknik direktör değiştirerek ve başarılı hoca Hamza Hamzaoğlu’nu göndererek kötü gidişi hazırladı ve sezonu, Osmanlıspor’un gerisinde altıncı olarak tamamladı. Maddi krizlerle de boğuşan sarı kırmızılılar, Melo ve Burak Yılmaz’ın yerini dolduramadılar. Galatasaray’da sezonun iyileri olarak, kaleci Muslera, Yasin Öztekin ve oynadığı maçlarda Sinan Gümüş öne çıktı.

TRABZONSPOR:  Onlarca transferle sezona başlayan Karadeniz ekibi bu sezon en kötü sezonlarından birini yaşayarak ligi 12. sırada tamamladı. Tarihinin iç saha (0-6) ve dış saha (7-0) en ağır yenilgilerini alan, yine Fenerbahçe maçında (0-4)  olaylarıyla ön plana çıkıp 4 maç ceza alan Trabzonspor, hatırlamak istemeyeceği bir sezonu Avni Aker’e veda ederek tamamladı.

 

KONYASPOR:  Bu sezon ligin sürprizi ve flaş ekibi şüphesiz Konyaspor’du.  Aykut Kocaman önderliğinde çok iyi maçlar çıkaran Konya ekibi ligi 3. sırada tamamlayarak UEFA Kupası’na doğrudan katılma hakkını lde etti. Konyaspor’da kaleci Serkan, Vukoviç, Alban Meha, Ali Çamdalı, Ömer Ali ön plana çıkan isimler oldu.

BAŞAKŞEHİRSPOR:  Abdulllah Avcı yönetimindeki İstanbul ekibi ligin en istikrarlı takımlarından biriydi. Güzel futbolunu bol gollerle de destekleyen Başakşehir, ligi 4. sırada tamamlayarak, önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA Kupası’nda temsil edecek.  Başakşehir’de kaleci Volkan Babacan, Vişça, Emre, Mossoro ön plana çıkan isimler oldu.

OSMANLISPOR:  İlk defa katıldığı Süper Ligi 5. sırada tamamlayarak büyük bir başarıya imza atan Ankara ekibi ligin en renkli takımlarından biriydi.  Evinde mehter takımıyla maçlara çıkan Osmanlıspor, oynadığı güzel futbolla ligin kaliteli ekiplerinden biri oldu.  Omanlıspor’da Pinto, Torje, Rusescu, Aminu Umar dikkat çeken isimler oldu.

GAZİANTEPSPOR LİGDE KALDI:  Ligde kalmak için yalnızca 1 puana ihtiyacı olan ve diğer takımlara oranla ligde kalma ihtimali daha yüksek olan Gaziantepspor,  son hafta maçında Antalyaspor'u 2-0 yenmeyi başardı.  Antalya'yı mağlup eden Sergen Yalçın'ın ekibi kendi göbeğini kendi kesti ve üçlü averaj ihtimalini devre dışı bırakarak yoluna Süper Lig'de devam ettiğini ilan etti.

ESKİŞEHİRSPOR'DA 8 SEZON SONRA HÜZÜN:  Es-Es son hafta maçında Gençlerbirliği'ne 3-1 mağlup olunca sezonu 30 puanla 17.  sırada tamamladı ve PTT 1. Lig'in yolunu tuttu.  Eskişehirspor,  2008 yılında yükseldiği Spor Toto Süper Lig'e 8 sezonluk maceranın ardından veda etti.

YİĞİDO F. BAHÇE MAÇIYLA VEDA ETTİ:  Süper Lig'de 2008-09 sezonunda şampiyonluk yarışı veren ve 2'incilik derecesi bulunan Sivasspor'un vedası milyonlarca taraftarını üzdü.  Sezonun son maçında sahasında Fenerbahçe'yle karşılaşan Yiğidolar,  güçlü rakibiyle 2-2 berabere kaldığı maç sonrası 2005 sezonundan beri boy gösterdiği Süper Lig'e veda etti.  Sezonu 31 puanla 16.  sırada tamamlayan Yiğidolar PTT 1. Lig'in yolunu tuttu.

MERSİN İ. YURDU:  Güney ekibi maddi krizle boğuşarak, onurlu bir mücadele vererek,  kısıtlı kadrosuyla çok iyi maçlar çıkararak lige en erken veda eden ekip oldu.  Mersin ekibinin en iyi oyuncusu herşeye rağmen kaleci Muammer’di.

Diğer ekiplerimizden Rizespor, son maçlarda ligde kalmayı garantilerken, Akhisarspor,  iyi bir sezonun arkasından ligi sekizinci sırada tamamladı.  Kasımpaşa, bu sezon en çok hakem mağduriyeti yaşayan ekip olurken, ligi 7. sırada tamamlayarak beklentilerinin karşılığını alamadı.  Kasımpaşa’da bu sene oyunuyla en çok Eren Derdiyok ön plana çıktı.  Gençlerbirliği ikinci yarı İbrahim Üzülmez’le iyi bir çıkış yakalayarak ikinci yarının takımı oldu ve ligi 10. sırada tamamladı.  Antalyaspor, Samule Eto’o nun önderliğinde iyi bir sezon ecirdi.  Beklentilerini karşılayamasa da ligin en renkli ekiplerinden biri oldu ve ligi 9. sırada tamamladı.  Bursaspor, bu sene beklentilerden çok uzaktı. Hamza Hamzaoğlu ile toparlanmış gözükse de hedeflerinden çok uzak olarak ligi 11. sırada tamamladı.  Kayserispor 33. hafta maçı ile ligde kalarak kötü rüyaya son verdi.

SEZONUN ALTIN KARMASI:        Kaleci: Muslera (Galatasaray)

Savunma:  Gökhan Gönül (Fenerbahçe) Vukoviç (Konyaspor) Kjaer (Fenerbahçe) Pinto (Osmanlıspor)

Orta Saha:  Oğuzhan (Beşiktaş) Mehmet Topal (Fenerbahçe) Sosa (Beşiktaş) Edin Vişça (Başakşehir)

Forvet:  Mario Gomez (Beşiktaş) Samuel Eto’o (Antalyaspor)

SEZONUN GÜMÜŞ KARMASI:       Kaleci:  Volkan Demirel (Fenerbahçe)

Savunma:  Beck (Beşiktaş) Serdar Aziz (Bursaspor) Epireanu (Başakşehir) İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Orta Saha:  Alper Potuk (Fenerbahçe) Atiba (Beşiktaş) Alban Meha (Konyaspor) Volkan Şen (Fenerbahçe)

                       Forvet:   Rodellaga (Akhisarspor) Eren Derdiyok (Kasımpaşa)

 

SEZONUN BRONZ KARMASI:        Kaleci:  Serkan Kırıntılı (Konyaspor)

Savunma:  Semih Kaya (Galatasaray) Kulusiç (Gençlerbirliği)  Ahmet Çalık (Genlerbirliği) Dhurgam İsmail (Rizespor)

Orta Saha:  Mahmut Tekdemir (Başakşehir) Scarione (Kasımpaşa) Ömer Ali (Konyaspor) Yasin (Galatasaray)

                                    Forvet:  Querasma (Beşiktaş) Rusescu (Osmanlıspor)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum