SÜPER LİG 31. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 31. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 31. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 31. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 31. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
03 Mayıs 2016 - 15:42

HAFTANIN TAKIMI: BEŞİKTAŞ

ZİRVE MÜCADELESİ NEFES NEFESE

BEŞİKTAŞ-KAYSERİSPOR: Lider Beşiktaş evinde misafir ettiği Kayserispor’u dört golle uğurladı. Siyah beyazlıların baştan sona üstün oynadığı maçta, goller de erken geldi diyebiliriz. 10. dakikada Gomez’le 1-0 öne geçen ev sahibi ekip, 34. dakikada Oğuzhan ve Querasma ile 3-0 lık üstünlüğü yakaladı. Kayserispor ev sahibi ekip karşısında bir varlık gösteremedi ve kendileri açısından ağır bir yenilgi aldı. İkinci yarı oyunu rölantiye alan Beşiktaş, Gomez’le bir penaltı atışından da yararlanamazken, maçın uzatma dakikalarında Cenk Tosun’un güzel golüyle farkı dörde çıkararak, taraftarlarını güzel bir futbol resitaliyle evlerine uğurladı. Beşiktaş takım olarak komple güzel futbol sergilerken öne çıkan isimler;Tosiç, Sosa, Oğuzhan ve Querasma oldu.

FENERBAHÇE-GAZİANTEPSPOR: Lider Beşiktaş’ın amansız takipçisi Fenerbahçe kendi evinde Van Persie’nin yıldızlaştığı maçta, rakibini üç golle puansız olarak evine uğurladı. Van Persie bu maçta iki gol bir asistle oynayarak göz doldurdu. Sarı lacivertlilerin yeni sistemi tuttu ve rakiplerine daha fazla gol atarak maçları kazanmaya başladı. Dikine ynayan iki hızlı oyuncu, Volkan Şen ve Alper kenarlarda, Nani de forvet arkası gibi biraz da serbest pozisyonda oynayarak aynı zamanda Van Persie’yi de rahatlatıp pozisyonlar bularak rakiplerini bunaltıyor ve neticesinde gollere de imza atıyorlar. Fenerbahçe bu maçta takım olarak göz doldurdu ve sırıtan bir isim de olmadı. Gaziantep ise mağlubiyeti kabullenir şekilde oynadı ve gözünü final niteliğindeki Eskişehirspor maçına dikti.

BURSASPOR-GALATASARAY: 31. Haftanın açılış maçında karşı karşıya gelen iki ekip sahadan birer puanla ayrıldı. Hamza Hamzaoğlu eski takımına karşı Bursaspor’un başında çıktı. Maç iki ekip arasında gitti geldi ve dostça puanları paylaşarak sona erdi. 35. Dakikada Sivok’un kafa golüyle 1-0 öne geçen ve ilk yarıyı önde kapatan Bursaspor, ikinci yarının ellinci dakikasında Olcan Adın’ın golüne engel olamadı ve maç da karşılıklı gol girişimleri sonuç vermeyince 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla Galatasaray lig beşinciliği için umutlarını önümüzdeki maçlara dikti.

ESKİŞEHİRSPOR-TRABZONSPOR: Küme düşme hattından kurtulmak isteyen Eskişehir’le , ligde zor günler yaşayan Trabzonspor’un mücadelesinde gülen taraf ev sahibi ekip oldu. enelde Eskişehirspor’un üstünlüğünde geçen maçta gol penaltıdan geldi.  Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Engin Bekdemir,  Onur Kıvrak'ın sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyordu. Penaltıdan sonra çıkan gerginlikte Aykut Demir ve ve Kıvanç Karakaş sarı kart gördü.  Bu kart Aykut Demir'in maçtaki ikinci sarı kartı olduğundan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Trabzon geride kalan süreye 10 kişi ile devam ediyor ancak yenilgiden kurtulamıyor ve Eskişehirspor altın değerinde üç puan alıyor.

Gençlerbirliği 0-0  Medipol Başakşehir: Ankara’daki mücadelede iki ekip yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince puanlar paylaşıldı.

Antalyaspor 1-0  Torku Konyaspor: Antalya’daki ilgi çekici mücadelede Antayaspor ligde uzun süredir mağlubiyeti olmayan, ikinci yarının flaş takımı Konyaspor’u yıldız oyuncusu Samuel Eto’o nun 49. dakikada attığı golle  mağlup ederek çarpıcı bir sonuca imza attı. Golden sonra iki ekibin karşılıklı çabaları başka gol getirmeyince maç bu gol ile 1-0 sona erdi.

Çaykur Rizespor - Mersin İdman Yurdu: Rizespor kendisi için çok önemli olan maçta Mersin İ. Y. nu 22. dakikada Ahmet ilhan ve 77. dakikakda Mehmet Akyüz’ün golleriyle 2-0 yenerek rahat bir nefes aldı ve düşme hattından 5 puan yukarıda kaldı. Rizespor bu maçta ayrıvca Sylevstre ile bir de penaltı atışından yararlanamadı.

Medicana Sivasspor 1-1  Akhisar Bld. Spor:  Sivasspor kendisi için çok önemli maçta üç puanı kendi kalecisinin yaptığı büyük hata veya kendi kalesine atığı golle kazanamıyor. Aatif la 59. dakikada 1-0 öne geçen Sivasspor son dakikada kaleci Setkus’un hatasıyla bir gol yiyor ve bir puana razı olmak durumunda kalıyor.

Kasımpaşa-Osmanlıspor: Haftanın kapanış maçında Kasımpaşa daha maçın başında Castro ile 1-0 öne geçmesine rağmen, 45. dakikada Uğur Demirok’un golüne engel olamayınca maç da 1-1 eşitlikle sona erdi.

HAFTANIN OYUNCUSU: Van Persie (Fenerbahçe)

HAFTANIN KARMASI:    Kaleci: Fornezzi (Antalyaspor)

Savunma:  Gökhan Gönül (Fenerbahçe) Tosiç (Beşiktaş) Kjaer (Fenerbahçe) Motta (Antalyaspor)

Orta Saha:  Engin Bekdemir (Eskişehir) Sosa (Beşiktaş) Ahmet İlhan (Rizespor) Querasma (BJK)

                                 Forvet:  Van Persie (Fenerbahçe) Eto’o (Antalyaspor)

Önümüzdeki hafta sonucu merakla beklenen Galatasaray-Beşiktaş derbisi var. Hak edenin kazandığı, güzel futbolun sergilendiği keyifli bir mücadele diliyorum. . 

YORUMLAR

  • 0 Yorum