SÜPER LİG 26. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 26. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 26. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 26. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 26. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
23 Mart 2016 - 10:50

SÜPER LİG 26. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

HAFTANIN TAKIMI: BURSASPOR

DERBİYE TERÖR ENGELİ

26. Haftanın en önemli maçı Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olacaktı ama oynanamadı. Alınan ciddi bir istihbarat nedeniyle güvenlik amaçlı olarak maç ertelendi. İnsanımızın güvenliği herşeyden daha önemli. Maçlar oynanır, oynanmaz, sonra oynanır, bir şekilde hallolur ama insan hayatı tehlikeye atılamaz. Bu erteleme kararını da böyle görüyorum.

BEŞİKTAŞ-KASIMPAŞA: Beşiktaş baştan sona üstün oynadığı maçta, Antalyaspor’u Oğuzhan’ın güzel golüyle 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Antalyaspor’un ve yıldız oyuncusu Samuel Eto’o’nun hiçbir varlık gösteremediği maç çok farklı da bitebilirdi. Beşiktaşlı ayaklar mutlak pozisyonları değerlendiremediler. Kalede Boyko’nun oynadığı maçta sahanın yıldızı Sosa’ydı. Hem oynadı hem oynattı, Sosa üstüne koyarak devam ediyor. Oğuzhan’ın sakatlanıp çıktığı maçta Kerim Frei de sahanın iyilerindendi. Antalya’da Motta, Makoun ve Danilo iyi niyetle birşeyler yapmaya çalışıyorlardı, diğerleri vasatın altında bile değildi.

KONYASPOR-BAŞAKŞEHİRSPOR:  Lig üçüncülüğünü önemli oranda ilgilendiren maçta Torku Konyaspor ile Başakşehir Torku Arena’’da karşı karşıya geldi. Konyaspor’un golle başladığı maç, maçın sonlarına doğru Chikalleshi’ninattığı harika golle 1-1 berabere sonuçlandı. Spor Toto Süper Lig’in 26.  haftasında ki, Medipol Başakşehir-Konyaspor maçında oyunun geneline bakıldığında  1-1 berabere kaldıkları maçın skorunun doğal olduğunu söylemek son derece mümkün. .

OSMANLISPOR-GENÇLERBİRLİĞİ: İki Ankara takımının karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf ev sahibi ekip Osmanlıspor oldu. Daha 3. dakikada Musa Çağıran’ın golüyle öne geçen Osmanlıspor, N’diaye ve Uğur Çiftçi’nin attığı gollerle, ikinci yarının flaş ekibi Gençlerbirliği karşısında 3-1 galip gelmesini bildi. Gençlerin tek golü Selçuk Şahin’den geldi.

Akhisar Bld. Spor - Çaykur Rizespor: Manisa’da oynanan karşılaşmada Akhisar’la  Rizespor, Orhan Taşdelen ve Deniz Kadah’ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kalarak puanları paylaştılar. Maçın geneline bakıldığında da  beraberliğin normal sonuç olduğu söylenilebilir.

Bursaspor-Kasımpaşa:  Bursaspor, ligin iyi ekiplerinden Kasımpaşa’yı kendi evinde 4-1 mağlup ederek flaş bir sonuca imza attı. Bursaspor’un gollerini Deniz Yılmaz(2), Sercan Yıldırım ve Popov (kk) atarken, Kasımpaşa’nın tek golünü Castro attı. Bursaspor’un devre arasının son gününde Trabzonspor’dan renklerine bağladığı Deniz Yılmaz,  Yeşil-Beyazlı forma ile kendini buldu. Gurbetçi futbolcu Kasımpaşa mücadelesinde 2 gol,  1 asist ile oynarken nokta transfer olduğunu kanıtladı. Bursaspor’da toplam 7 lig maçında görev alan,  3 gol ve 3 asistik performans ortaya koyan Deniz,  beklentilerin fazlasıyla üstüne çıktı.

Trabzonspor - Medicana Sivasspor: Ligde zor günler geçiren Karadeniz ekibi, düşme hattındaki rakibi Sivasspor’u Aytaç’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek, rakibini iyice ateşe attı. Trabzonspor da rahat bir nefes almış oldu.

Mersin İdman Yurdu – Gaziantepspor: Düşme hattındaki Mersin ekibi altın bir fırsat tepti. Evinde Gaziantepspor’u mağlup edemeyerek önemli bir avantajı kaybetti. Mersin’in üstün oynadığı maçta fırsatı tepen Mersin İdman Yurdu oldu. Antep kalecisi Karcemarkas çok iyi bir maç çıkararak, takımına bir puan kazandırmış oldu.

Kayserispor-Eskişehirspor: İki ateş hattındaki takımın karşılaşmasında gülen taraf olmadı. iki tarafın da galibiyet için çıktığı maç 0-0 berabere sonuçlanarak puanlar paylaşılmış oldu.

HAFTANIN KARMASI:                   Kaleci: Karcemarkas (Gaziantepspor)

Savunma:  Ali Turan (Konyaspor) Sivok (Bursaspor) Pinto (Osmanlıspor) İsmail (Beşiktaş)

Orta Saha:  Musa Çağıran (Osmanlıspor) Batalla (Bursaspor) Sosa (Beşiktaş) Aytaç (Trabzonspor)

                    Forvet:  Deniz Yılmaz (Bursaspor)  N’diaye (Osmanlıspor)

HAFTANIN OYUNCUSU: Deniz Yılmaz (Bursaspor)

 

 

Lokman ÖZKUL

YORUMLAR

  • 0 Yorum