SÜPER LİG 25. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 25. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 25. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 25. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 25. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
17 Mart 2016 - 16:07

SÜPER LİG 25. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

HAFTANIN TAKIMLARI: OSMANLISPOR-ANTALYASPOR

HAFTANIN FUTBOLCUSU: UMUT BULUT

TERÖRE KARŞI OMUZ OMUZA

Patlamaların gölgesinde bir hafta oldu 25. Hafta. Fenerbahçe-Kayserispor maçını seyretmeye hazırlanırken Pazar günü saat 18. 45 gibi, Başkentimiz Ankara’da şiddetli bir patlama olduğunu öğrendik ve kahrolduk. Maçı seyredecek durumumuz filan da kalmadı. ilk açıklamalarda yaralıların olduğundan bahsedilmişti, zaman ilerledikçe şehitlerimizin de olduğunu öğrendik ve yıkıldık. Ülke olarak bir kez daha acılara gark olduk. Rabbim tekrar bu acıları yaşatmasın diyoruz. Patlamada babasını kaybeden Galatasaray futbol takımı oyuncusu Umut Bulut’a da başsağlığı diliyor, rahmetli Kemal Bulut’un da mekanı cennet olsun dileklerimi iletiyorum. Bana göre bu haftanın futbolcusu Umut Bulut’tur. Çok zor şartlar altında maçını oynuyor. Taraftarları tarafından kimi maçlarda ıslıklanıyor ama yine de canını dişine takarak oynuyor. Futbol camiasında bu hafta en büyük acıyı Umut yaşadı. Allah ülkemizi terör belasından korusun ve kurtarsın diyorum.

Hafta boş geçmesin diye yazıyorum bu hafta. Maçları tek tek ayrıntılı yazacak değilim, şöyle genel bir değerlendirme yapıp geçeceğim:

Beşiktaş zorlanacağını düşündüğü Rize deplasmanından rahat bir şekilde döndü. Attığı iki golle rahatlayan siyah beyazlılar, maçın sonlarına doğru kalesinde bir gol gördü ve maçı 2-1 aldı.

Fenerbahçe patlamanın gölgesi altında oynadığı maçta, Kayseri karşısında zorlandı. 35. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında ikinci yarıda Van Persie’nin ayağından bulduğu golle maçı 1-0 almasını bildi. Fernanadao’nun ayağından bir de penaltıdan yararlanamdı.

Galatasaray, Genlerbirliği karşısında da bir puanla yetindi. Genelde Ankara ekibinin üstünlüğünde geçen maçın skorunu penaltılar belirledi. Kanaaatimize göre iki penaltı kararı da yanlıştı. Maç 1-1 sonuçlandı.

Osmanlıspor, Başakşehşir karşıssında geriye düşmesine rrağmen maçı Umar ve Ndiaye’nin golleriyle 3-2 kazanmasını bildi ve flaş bir sonuca imza attı.

Sivas uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı. Kasımpaşa’yı Yiğit İncedemir’in golüyle 1-0 mağlup ederek kısmen de olsa rahat bir nefes aldı.

Konyaspor yükselişe devam ediyor. Bu hafta da Gaziantepspor’u 1-0 yenerek üçüncülük yolunda güvenli adımlarla ilerliyor.

Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu karşısında Marco Marin’in attığı golle uzun bir aradan sonra üç puanla tanıştı.

Olaylı maçta Eskişehirspor, Akhisarspor karşısında 3-3 berabere kalarak ligde kalmak için umutlarını yitirmeye başladı. Özellikle üçüncü Akhisar golünden sonra kıyamet! Koptu. Onur’la üçüncü golü oyun durduktan sonra bulan Akhisarspor Eskişehirlilerin yoğun itirazlarına maruz kaldı. Engin Bekdemir attığı iki frikik golüyle maçın yıldızydı. Akhisaspor’da da Rodellaga attığı iki golle yıldızlaştı.

Antalyaspor Eto’o nun yıldızlaştığı maçta Bursaspor’u 3-0 yenerek rahat bir maç aldı. Bursaspor maçı 10  kişi tamamladı.

 

ERTELEME MAÇI: Haftanın erteleme maçında Beşiktaş,  Trabzonspor’u Gomez ve Olcay ‘ın attığı iki golle 2-0 mağlup ederek uzun bir aradan sonra liderlik koltuğuna oturdu.

HAFTANIN KARMASI:   Kaleci: Ahamada (Kayserispor)

Savunma:  Numan (Osmanlıspor) Kulusiç (Gençlerbirliği)  Kjaer(Fenerbahçe) Uğur Çiftçi (Gençlerbirlği)

Orta Saha:  Emre Çolak (Galatasaray) Marin (Trabzonspor) Holmen (Konyaspor) Engin (Eskişehirspor)

Forvet: Rodellaga (Akhisarspor)  Umut Bulut (Galatasaray)

HAFTANIN ALKIŞI: Teröre karşı birlik beraberlik mesajları veren, tezahüratlar yapıp sloganlar atan Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarları. .

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden temsilcimiz Fenerbahçe’ye Braga karşısında başarılar diliyoruz. Umarız ki, acı içindeki milletimize bir nebze olsun ferahlama olur.

 

Yorum ve görüşleriniz için:

lokmanozkul@gmail. com

YORUMLAR

  • 0 Yorum