SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...

SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...

SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
01 Aralık 2015 - 18:35

                                        SÜPER LİG 13. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

                                 HAFTANIN TAKIMLARI: AKHİSARSPOR-FENERBAHÇE

FENERBAHÇE-TRABZONSPOR:  Fenerbahçe,  Spor Toto Süper Lig'in 13.  haftasında Trabzonspor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Maça taraftarının desteği ile etkili başlayan Fenerbahçe golü 11.  Dakikada, iyi hazırlananpozisyonda,  Portekizli yıldızı Nani'nin ayağından buldu.  Maçın 42.  dakikasında Trabzonsporlu Alper Uludağ'ın çift sarıdan atılmasıyla rakibin 10 kişi kalması sonucu kontrolü tamamen eline alan Fenerbahçe, ikinci yarıda oyunu rölantiye aldı. Rakibinin üstüne fazla gitmeden orta saha oyunu şeklinde maçı geçirmeye çalıştı. Maçın sonlarına doğru değişikliklerle biraz daha hareketlendi ve bunun neticesinde korner mi,  taç mı tartışması içinde 87.  dakikada Nani’nin asistinde Fernandao'nun kafa golüyle skoru 2-0 a getirerek üç puanın sahibi oldu. Trabzonspor ise bu maçta hiçbir varlık gösteremedi, maçın bazı bölümlerinde sertlikten medet umdu, Alper, Aykut, M’bia, Salih’ le hoş olmayan sertliklere yöneldi, özellikle Salih’in Markoviç’e yaptıkları kırmızı ile cezalandırılmalıydı. Sonuçta bordo mavililer bu önemli maçta doğru dürüst pozisyon dahi bulamadı ve kötü gidişi sürdürdü.

Bu galibiyetle puanını 30'a çıkaran Fenerbahçe,  Beşiktaş'ın kaybettiği haftayı iyi değerlendirdi ve liderlik koltuğuna oturdu.  

BEŞİKTAŞ-AKHİSARSPOR: Haftaya lider başlayan siyah beyazlılar, bu maçta ummadıkları bir sonuçla karşılaştılar. Maçın hemen başında Güray’la öne geçen Akhisarspor, geriye iyi yaslanıp iyi savunma yaparak,  rakibine gol şansı vermedi. İlk yarının sonlarına doğru, Tolga’nın büyük hatasıyla Sami’yle ikinci golü de bulan Manisa ekibi, ikinci yarıda da özellikle Douglao’nun liderliğinde yaptığı iyi savunmayı , maçın geneline yayınca haftanın en büyük sürprizine imza atarak,  puan cetvelinde üçüncü sıraya yükselerek evine galibiyetle döndü. Anadolu futbolu adına Ahhisar’ın yükselişi memnuniyet verici.

KASIMPAŞA-GALATASARAY: Mustafa Denizli ile haftaya başlayan sarı kırmızılılar, iyi başladıkları maçta sonucu getiremediler. Podolski’nin harika indirdiği topu tamamlayan Burak takımını öne geçirdi. Eren’inkafayla indirdiği topu sert şekilde kaleye gönderen Donk’unşutu, çizgiyi yaklaşık 30 cm. geçmesinerağmen, maçın hakemi tarafından gol olarak değerlendirilmedi. Arkasından Hakan’ın kafa golüyle beraberliği bulan Kasımpaşa, ikinci gol için de girişimlerini sürdürdü. İkinci yarıda defans oyuncularının hazırladığı pozisyonda Hakan Balta ile ikinci golü bulan sarı kırmızılılar, skorun üzerine yatmaya kalkınca beraberlik golünü de kalesinde gördü ve maç 2-2 eşitlikle sona erdi. Galatasaray bu maçta da iyi bir görüntü vermedi, Kasımpaşa ise oynadığı futbollla tat verdi.

SİVASSPOR-BAŞAKŞEHİRSPOR: Ligde dip sıralarda yer alan Sivasspor, alacağı bir galibiyetle hem moral kazanmak, hem de üst sıralara çıkmak istiyordu, 2-1 öne de geçtiği mücadelede, rakibinin ikinci golüne engel olamayınca çok istediği galibiyeti elde edemedi ve bir puanla yetindi.

GENÇLERBİRLİĞİ-GAZİANTEPSPOR: Haftanın enteresan maçlarından biriydi. Ankara ekibi, 2-0 öne de geçtiği mücadelede, 9 kişi kalan rakibi karşısında son oniki dakikada kalesinde gördüğü iki golle beraberliğe razı oldu. Antepekibi, maçın 90 dakika olduğunu , eksilmesine rağmen mağlubiyete razı olmayacağını, azmini, kararlılığını göstererek örnek bir sonuca imza attı.

ANTALYASPOR-OSMANLISPOR: Ligin iki flaş takımı arasında oynanan mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi. İki takımın da karşılıklı gol pozisyonlarının olduğu mücadele Osmanlıspor’danNdiaye ve maçın sonlarına doğru Antalyaspor’un yıldız oyuncusu Eto’o’nun  karşılıklı golleriyle dostça sone erdi ve puanlar paylaşıldı.

RİZESPOR-KONYASPOR: Rize’nin üstün oynadığı mücadelede, Konyaspor her zaman ki savunma futbolunu sergileyerek deplasmandan evine istediği bir puanla döndü. Şunu belirtmek lazım ki Konyaspor’un aşırı savunmacı anlayışı süper lig futboluna yakışmıyor.

BURSASPOR-KAYSERİSPOR: Evinde maç kazanamayan Kayserispor, bu defa da deplasmandan galibiyetle dönüyor. Bursaspor ise kötü gidişe devam ediyor, bunun neticesinde de teknik direktör Ertuğrul Sağlam’la yollar ayrıldı. Yeni hoca büyük ihtimalle Hamza Hamzaoğlu olacak gibi gözüküyor. Bu mücadelede Bursaspor rakibine 2-1 mağlup olarak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattırmaya devam etti.

ESKİŞEHİRSPOR-MERSİN İ. YURDU: Samet Aybaba ile ikinci maçına çıkan kırmızı siyahlılar, gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmadan galip ayrılarak kötü gidişe dur demenin sinyallerini verdi. İki haftadır oynadığı oyunla umut veren Eskişehirspor, böyle giderse iyi sonuçlara imza atar ve puan sıralamasında yukarılara doğru çıkmaya başlar. Maçı 3-2 kaybeden Mersin ekibi ise biz bu ligde misafiriz der gibi karşılaşmalara çıkıyor ve umut vadetmiyor.

HAFTANIN OYUNCUSU: Kurtarışlarıyla kaleci Lukaç (Akhisarspor)   

          

HAFTANIN KARMASI:

                                                    Lukaç (Akhisarspor)             

Zeki (Kayserispor) Titi (Kasımpaşa) Douglao (Akhisarspor) Celustka (Antalyaspor)

Nani (Fenerbahçe) Donk (Kasımpaşa) Sami (Akhisarspor) Ömer Ali (Konyaspor)

Eren (Kasımpaşa) Ndiaye (Osmanlıspor)

 

HAFTANIN CEZA TAHTASI: Kasımpaşa-Galatasaray maçındaki kötü yönetimiyle hakem Halis Özkahya, hırçın, saldırgan tavırlarıyla Trabzonspor’lu  futbolcu Salih Dursun, 9 kişilik rakibine maçı 2-0 dan 2-2 ye getiren Gençlerbirliği takımı ve hocası Mehmet Özdilek.

HAFTANIN ALKIŞLARI: Anadolu futbolunun yükselişini gösterip, isimden korkmayıp  cesurca oynayan Akhisarspor ve hocası Cihat Arslan. 9 kişiyle mücadeleyi bırakmayıp maçı beraberliğe getiren Gaziantepspor ve hocası Mutlu Topçu.

 

LOKMAN ÖZKUL

lokmanozkul@gmail. com

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum