15. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SPOR TOTO SÜPER LİG 15. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

15. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SPOR TOTO SÜPER LİG 15. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

15. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
15 Aralık 2015 - 14:02

HAFTANIN TAKIMLARI: BEŞİKTAŞ ve OSMANLISPOR

 

Beşiktaş-Galatasaray:

Haftanın en önemli maçı kuşkusuz Beşiktaş-Galatasaray derbisiydi. Bu derbide,  Beşiktaş’ın ezici bir üstünlüğü vardı. Böyle derbilerde ekiplerden biri yarıştan tamamen kopmamışsa,  bir ekibin diğerini böyle bir tahakküm altına aldığı az görülür.  Açık söylemek gerekirse 2-1 Beşiktaş’ın ezici üstünlüğünü hiç göstermiyor. Kaleci Günay’ın hatası sonucu,  Galatasaray piyangodan öne geçişe bile tepki veremedi. Beşiktaş’ta mükemmel bir İsmail Köybaşı performansı,  Ersan Gülüm’ün varlığının oluşturduğu sertlik,  istekli bir Quaresma,  sade ama pırıltılı oyunuyla  Oğuzhan,  orta saha ve savunma direncinin başlangıç noktası olan Mario Gomez,  Kara Kartal’ı uçuşa geçirdi.  Şenol Güneş’in Gökhan  Töre ve Kerim Frei değişiklikleri,  skoru Beşiktaş lehine çevirdi.

Galatasaray’da Muslera, Semih,  Hakan ve Chedjou dışında ayakta kalan oyuncu yoktu. Gol dışında Sneijder,  maç boyunca Podolski,  Yasin,  Umut ve Burak’ı hiç göremedik desek yeridir.  Açıkçası sarı kırmızılılar, bu derbi maçta kötü değil,  hiç oynamadılar. Chedjou ve Muslera’nın biraz direnç göstermesi büyük farkı engelledi.  Galatasaray böyle giderse daha çok kötü sonuçlar alır.

Fenerbahçe-Başakşehir:

Fenerbahçe’nin oyunun genelinde çok etkisiz oynadığı maçta, Başakşehir takımı rakibi karşısında net bir fizik üstünlük sağladı. Baskıları pozisyon getirdi, neticede Fenerbahçe’nin nefesini kestiler. Mehmet Batdal’ın olağanüstü pivot performansı oyunlarının temeli oldu. Sonuçta Fenerbahçe, Nani’nin kötü de oynadığı maçta kaydettiği golle üç puana uzandı.  Ancak golü getiren oyun üstünlüğü değil,  Nani’nin özel şutuydu.

 Hakem yönetimine gelirsek,  Badji’nin üçüncü  dakikada Nani’ye taban faulü direkt kırmızı kart olabilirdi, kart dahi görmedi. Açık söylemek gerekirse Cüneyt Çakır, Türkiye’deki maçlarda formsuz.

Bursaspor-Osmanlıspor:

Yeşil beyazlı ekip, Ankara ekibinden ağır bir Osmanlı tokadı yedi. Evinde oynadığı maçta bu kadar ağır yenilgi alması hiç hafife alınacak bir olay değil. Osmanlıspor iyi oynadı ve böyle bir sonucu hak etti. Özellikle Ndiaye güzel oyunu ve golleriyle göz doldurdu.

Kasımpaşa-Konyaspor:

İstanbul ekibi evinde oynadığı maçta, bana göre şu anda Türkiye’de en iyi pivot santrafor olan Eren Derdiyok’un iki golüyle yeşil beyazlı ekip karşısında galip gelmesini bildi. Konya’ya Ömer Ali’nin tek golü yetmedi.

Eskişehirspor-Gaziantepspor: Eskişehir’deki maçı deplasman ekibi Gaziantep iyi oyunu ve iki golüyle almasını bildi. Ev sahibi ekibe Emre Güral’ın tek golü yetmedi. Ortada geçen maçta pozisyonları değerlendiren Antep sahadan üç puanla ayrılarak, çok kıymetli puanları hanesine yazdırdı.

Rizespor-Trabzonspor: Karadeniz derbisinde gülen Rizespor oldu. Cardozo’nun penaltı kaçırdığı, diğer ifadeyle Itandje’ın kurtardığı pozisyon sonrası Rizespor hareketlendi ve ilk yarıda iki gol buldu. İkinci yarıda Deniz Kadahın kaydettiğ i golle maçı 3-0 almasını bildi. Hakem Ali Palabıyık verdiği, veremediği  kararlarla maçın önüne geçti ve çok kötü bir yönetim gösterdi.

Antalyaspor-Mersin İ. Yurdu: Güney derbisinde gülen Antalyaspor oldu. 23. dakikada kaleci Fornezzinin atılması sonucu 10 kişi kalan kırmızı beyazlılar iyi direnç gösterip son dakikalarda Lokman’ın ayağından buldukları golle maçtan 3-2 galip ayrılmasını bildi. Mesin ekibi, rakibinin eksilmesini değerlendirip maçı alması gerekirdi, ama yapamadı.

Kayserispor - Akhisar Bld. Spor: Kayseri’de  gol düellosu şeklinde geçen maç ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. Biseswar ve Rodellaga takımları adına ikişer gol kaydederek, skora ciddi katkı sağladılar. Sonucu getiren üçüncü gol Kayseri ekibinde,  Derley’den geldi. Hakem Mustafa Öğretmenoğlu’da bu maçta oldukça kötü bir yönetim gösterdi.

Gençlerbirliği-Sivasspor: Ankara’da oynanan karşılaşmada gülen taraf deplasman ekibi Sivasspor oldu. Sivasspor iyi oynadığı maçı John Boye’un attığı golle 1-0 almasın bildi ve Mehmet Özdilek’in görevine son verilmesine neden oldu. Bakalım Gençler’in yeni hocası kim olacak ve Cavcav dedeye ne kadar dayanacak, merak konusu. .

HAFTANIN OYUNCUSU: İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

HAFTANIN ONBİRİ:

                                                                  Itandje (Rizespor)

Uğur Demirok (Osmanlıspor) Ersan (Beşiktaş) İbrahim (Sivasspor) İsmail (Beşiktaş)

Ömer Bayram (Kayserispor) Atiba (Beşiktaş)Biseswar (Kayserispor)  Deniz Kadah (Rizespor)

                                 Ndiaye (Osmanlıspor) Eren Derdiyok (Kasımpaşa)

HAFTANIN GOLÜ: Rodellaga (Akhisarspor)

HAFTANIN CEZA TAHTASI: Kötü yönetimleriyle hakemler: Ali Palabıyık, Mustafa Öğretmenoğlu, Cüneyt Çakır

Teknik Direktör: Takımına hiçbir varlık göstertemeyen Galatasaray teknik direktörü Mustafa Denizli

Haftanın En Kötü Takımı: Evinde hezimete uğrayan Bursaspor

 

Hazırlayan ve yorumlayan: Lokman ÖZKUL

YORUMLAR

  • 0 Yorum