TÜRKİYE İZCİLERİ AFYONKARAHİSAR'DA BULUŞTU!..

Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Afyonkarahisar’da düzenlediği İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Semineri 81 ilin izci liderleri ile 10 ülkenin izci temsilcilerini buluşturdu.

TÜRKİYE İZCİLERİ AFYONKARAHİSAR'DA BULUŞTU!..

Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Afyonkarahisar’da düzenlediği İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Semineri 81 ilin izci liderleri ile 10 ülkenin izci temsilcilerini buluşturdu.

TÜRKİYE İZCİLERİ AFYONKARAHİSAR'DA BULUŞTU!..
02 Nisan 2016 - 19:12

Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Afyonkarahisar’da düzenlediği İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Semineri 81 ilin izci liderleri ile 10 ülkenin izci temsilcilerini buluşturdu.

Afyonkarahisar’daki bir otelde düzenlenen seminerin açılışında konuşan Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, düzenlenen etkinlikte son bir yılda yapılan faaliyetlerin masaya yatırılacağını ve yeni dönemde gerçekleştirilecek projelerin ele alınacağını söyledi.

Federasyonun son 5 yılda faaliyet alanını büyüterek “Evlad-ı Fatihan” olarak tabir edilen Balkanlar ile komşu ülkeleri de dahil ettiklerini kaydeden Subaşı, “Bizim görevimiz gençliği en iyi şekilde yetiştirmek. Federasyon olarak vatanını, milletini ve ailesini seven bir gençlik yetiştirmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe “en yaşlı izci lideri” olarak İstanbul’dan katılan 93 yaşındaki Ali Polat ise tüm izcilerin ilgi odağı oldu.

Katılımcıları “izci selamı”yla selamlayan Polat, 1950’den bu yana izci olduğunu ve 77 yıldır izcilik faaliyetlerinde bulunduğunu ifade ederek, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Subaşı’na başarılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya Suriye, Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya, Bosna Hersek, KKTC, Sırbistan’ın Sancak bölgesi ile Irak’ın Kerkük kentinden katılan izci liderleri Türkiye’nin terörle mücadelesine desteklerini dile getirdi.

Sırbistan’ın Sancak bölgesine bağlı Novi Pazar kentinden katılan Nedzat Eminovic’in “Yola çıkarken ‘Türkiye’de terör saldırıları var. Böyle bir ortamda niçin gidiyorsun?’ dediler. Ben de ‘Asıl şimdi gitmeliyiz. Böyle bir günde birliğimizi beraberliğimiz göstermeliyiz’ dedim. Biz 1915’te Çanakkale’ye gelen ve sizlerle omuz omuza savaşan neslin torunlarıyız. Allah Türkiye’yi ve Türk milletini korusun” sözleri uzun süre ayakta alkışlandı.

Irak’ın Kerkük kentinden gelen Kazım Kerküklü ise yılardır bölgedeki Türkmenler olarak doğdukları topraklarda silahlar ve bombaların gölgesinde yaşadıklarını, kan ve gözyaşı içinde mücadele ettiklerini ifade ederek, “Ama buna rağmen Ankara ve İstanbul’da patlayan her bomba bizim de canımızı yakıyor. Çünkü biz Türkiye ile bir vücudun uzuvları gibiyiz” dedi.

Azerbaycan’dan Tuncay Alkiraz ise Hocalı katliamının yıldönümünde Bakü’ye gelen Türkiye izcilerinin Ermeniler tarafından katledilen 613 şehit için 613 zeytin ağacı diktiğini hatırlatarak, Azeri halkı adına şükranlarını sundu.

Azeri şair Bahtiyar Vahapzade’nin “Azerbaycan-Türkiye” şiirini okuyan Alkiraz, “Bir ananın iki oğlu, Bir amalın iki kolu. O da ulu, bu da ulu. Dinimiz bir, dilimiz bir, Ayımız bir, yılımız bir, Aşkımız bir, yolumuz bir Azerbaycan –Türkiye” dizleri ile izcilere duygu dolu anlar yaşattı.

Suriyeli izcilerin temsilcisi Reza Milish ise sözlerine Suriyeli mültecilere kucak açmalarından dolayı Türk halkına teşekkürlerini ileterek başladı.

Türkiye İzcilik Federasyonu’nun desteği ile faaliyetlerine 30 izci ile başladıklarını hatırlatan Milish, bugün 3 binden fazla izciyle Türkiye’deki mülteci kamplarında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Milish daha sonra Suriyeli izcilerin mülteci kamplarındaki faaliyetlerini yansıtan fotoğrafların yer aldığı bir posteri Federasyon Başkanı Subaşı’na hediye etti.

Gürcistan, Makedonya, Bosna Hersek ve KKTC’den katılan izci temsilcileri de Türkiye İzcilik Federasyonu’nun desteğiyle önemli projelere imza attıklarını dile getirerek, federasyon yönetimine teşekkürlerini sundu.

Yaklaşık 350 izci liderleri ve kulüp başkanının katıldığı eğitim seminerinde ele alınan projeler arasında izcilik kamplarının sayısının artırılarak tüm illerde faaliyetlerde bulunulması, başta deprem üzere doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerinde aktif rol alacak izciler yetiştirilmesi ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli izcilere yönelik özel kamplar düzenlenmesi yer aldı.

Bu arada terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu ilerindeki izcilik faaliyetlerinin kesintiye uğramaması için “taşımalı” sistemle başka illerde kamplar düzenlenmesi kararı alındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum