SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

29 Kasım 2017 - 15:53

SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... Hazırlayan: Lokman ÖZKUL ... ZİRVE ATEŞİ YANIYOR

SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

Hazırlayan: Lokman ÖZKUL

ZİRVE ATEŞİ YANIYOR

HAFTANIN TAKIMI: TRABZONSPOR

 

MALATYASPOR-BEŞİKTAŞ: Beşiktaş, önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesi Malatya'da kritik bir puan kaybı yaşadı. 13. hafta mücadelesinde Malatyaspor'a konuk olan siyah beyazlılar, 0-0 berabere kaldı.Siyah-beyazlı ekipte, karşılaşma öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi. Maça tutuk başlayan Beşiktaş, ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Bu arada,  Malatyaspor'un 8. dakikada bir topu direkten döndü. İlk yarıda kaleye isabetli şut çekemeyen Kara Kartal, ikinci yarıda ise vites yükseltti. Negredo ve Oğuzhan'ın oyuna girişiyle tempoyu iyice yükselten Beşiktaş, maçın sonuna doğru gole de çok yaklaştı. Ancak Negredo'nun kafa vuruşunda top direkten dışarı gitti ve karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

GALATASARAY-ALANYASPOR: Süper Lig'de geçen hafta Başakşehir'e  5-1 yenilen lider Galatasaray,  Alanyaspor'u 2-0 yenerek hem zirvedeki yerini korudu, hem de Beşiktaş derbisi öncesinde moral kazandı.  Galatasaray, 5-1'lik Başakşehir yenilgsinin ardından Aytemiz Alanyaspor karşısına tek forvetle çıktı. Eren'i yedek bekleten Tudor, orta sahada cezalı Fernando'nun yerine Selçuk'la başladı. Son ana kadar 11'de olan Tolga'nın sakatlanması üzerine yerine kadroya Yasin dahil edildi. Sahasındaki 36 bin taraftarının desteğiyle maça hızlı başlayan sarı kırmızılılar, üstüste 2 pozisyon buldu. Ancak Haydar gole izin vermedi. Oyun üstünlüğü ilk yarıda rakibine bırakmayan Galatasaray, 33 te  golü buldu. Gomis'in Haydar'dan dönen topunu tamamlayan Yasin, bu sezonki ilk 11 başladığı ilk maçta golünü atmış oldu. İkinci yarıda Alanya öne çıkarak pozisyon aradı. Galatasaray ise hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. Rodrigues ve Gomis ile önemli fırsatları harcayan sarı kırmızılıar, maçın son anlarında Yasin'in asistinde Gomis’in  13. golüyle skor 2-0 oldu.Mücadele de bu gollerle 2-0 sona erdi.

ANTALYASPOR-FENERBAHÇE: Fenerbahçe, Süper Lig'deki üstüste 2. galibiyetini Antalyaspor engelini 1-0'la aşarak aldı. Maça damgasını vuran oyuncu deplasmanların golcüsü Giuliano oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 13. haftasında Antalyaspor deplasmanında ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Teknik direktör Kocaman, geçen hafta Sivasspor'u 4-1 yenen takımını bozmadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım adına da karşılıklı ataklar vardı. Janssen'in indirdiği toplarla etkili olmaya çalışan Fenerbahçe, en önemli fırsatını ilk yarının son anlarında buldu ve Giuliano ile öne geçti. Brezilyalı yıldız, kendi getirdiği topta Janssen ile verkaça girdi, ardından Diego'yu ekarte ederek güzel bir gole imza attı. Giuliano böylece sarı lacivertlilerin deplasmandaki üstüste 4. golüne imza atmış oldu. 2. yarıya ev sahibi çok önemli bir fırsatla başladı, ancak Eto'o'ya Volkan Demirel izin vermedi. Kalan bölümde rakibe fırsat vermeyen Fenerbahçe, mücadeleyi 1-0 kazandı ve üst üste 2. galibiyetiyle puanını 23'e çıkardı, aradaki puan farkını korudu.

TRABZONSPOR-SİVASPOR: Bordo mavili ekip bu karşılaşmayı 2-1 kazanarak bu sezonki ilk deplasman galibiyetini elde etti. Maçta önce Trabzonspor öne geçti. Castillo'nun savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Burak Yılmaz'ın ceza alanı sağ çaprazından uzak köşeye vuruşunda, top filelerle buluştu: 0-1.  Sivasspor skoru Muhammet’le eşitledi. Emre Kılınç ve Kone'nin paslaşması sırasında araya girmek isteyen Trabzonspor savunmasından seken topu önünde bulan Muhammet Demir, ceza alanı sağ çaprazından yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

Trabzonspor maçın sonuna doğru, Okay Yokuşlu'nun kafa golüyle 2-1 öne geçti. Kalan bölümde başka gol olmayınca Trabzonspor, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini Sivas karşısında aldı.

 

SÜPER LİG’’DE DİĞER SONUÇLAR:

Osmanlıspor 2 : 0 Gençlerbirliği

Göztepe 2 : 0  Akhisarspor

Bursaspor 2 : 1 K.Karabükspor

Kasımpaşa 2 : 1 Atiker Konyaspor

Kayserispor 1 : 1  Başakşehir

 

HAFTANIN OYUNCUSU: Guiliano (FB)

HAFTANIN KARMASI:    Kaleci: Volkan Demirel (FB)

Savunma: Pereira  (TS)  Skrtel (FB)  Kadu (Göztepe) Aziz Behich (Bursaspor)

Orta Saha: Yasin (GS) Batalla (Bursaspor) Guiliano (FB) Okay (Trabonspor)

Forvet: Gomis (GS) Burak (Trabzonspor)

HAFTANIN HAKEMİ: Bülent Yıldırım (Malatyaspor-Beşiktaş maçı yönetimiyle)

Haftanın Teknik Direktörü: Tamer TUNA (Göztepe )

HAFTANIN GOLÜ: Guiliano (Antalyaspor’a attığı gol)

 

 

Hazırlayan: Lokman ÖZKUL