LOKMAN ÖZKUL: TAKIMA NOKTA TRANSFER ŞART

08 Şubat 2022 - 09:35

İlk yarının son bölümünün gözde takımı Afjet  Afyonspor ikinci yarıya takılarak ve tekleyerek girdi. Bodrum Spor mağlubiyeti ve ardından gelen Ankaraspor beraberliği taraftarlar arasında hayal kırıklığı oluşturdu.

NOKTA TRANSFER ŞART TAKIMA

İlk yarının son bölümünün gözde takımı Afjet  Afyonspor ikinci yarıya takılarak ve tekleyerek girdi. Bodrum Spor mağlubiyeti ve ardından gelen Ankaraspor beraberliği taraftarlar arasında hayal kırıklığı oluşturdu.

Bir maçı eksik ve şu anda play off potasının dışındayız. Elbette ikinci yarı olarak daha işin başındayız lakin su köprüyü bölmeden bir takım önlemler alınmak durumunda. Takımdan gidenler oldu gelenler oldu, yeni katılanların uyum problemi var ve bunlar daha atlatılmadan yeni transferlerden bazılarına direk 11 de yer verildi. Düzgün işleyen çark bozuldu. Bodrum maçında baktık, Ömer İnan ve Burak çoban 11 de, Alper ve Melik kenarda. Teknik heyet tasarrufudur saygı duyarız lakin ilk yarı sonlarındaki başarıyı biz bu oyuncularla yakaladık. Kapalı kutu olan ve takıma ne kazandıracakları şüpheli olan oyuncuları direk 11 başlatmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Nitekim Bodrum Spor maçında hiç verim alamadık zaten maçı da kaybettik kötü bir oyunla. Sorumluluk bütün takımın ancak işleyen çarkın bozulması teknik heyete yazar.  Ankaraspor maçında da Burak ve daha sonra takıma dahil olan Barış Zeren’i gördük ilk 11 de. Ankaraspor karşısında alınan 1 puan birilerine göre başarı olarak gözükebilir ama bize göre değil. Şampiyonluğu ve play off u hedefliyorsanız böyle maçlarda galip gelmek durumundasınız.  Oynarsınız galibiyeti kaçırırsınız anlarız lakin ortada oyun yok. Koca maç boyunca rakip kaleye atılmış isabetli şut yok. Galibiyeti kaçıran takım Ankaraspor. Siz bu maça santraforsuz başlıyorsunuz, kusura bakmayın Erhan’dan santrafor olmaz, onun en iyi mevkisi forvet arkası daha olmadı kanat oynatırsınız. Elinizde iki santrafor var, Fatih ve İlke ikisi de yedek. Bunlar yeterli mi derseniz bana göre değil. Neden derseniz ikisi de ağır ve hızlı koşular yapamıyor golü iyi koklayamıyorlar. Fatih’in hat trick i gözümüzü boyamasın o bir defa oldu. Bu durumdan mütevellit takıma sprinter, hızlı, sırtı kaleye dönük top saklamasını iyi bilen bir santrafor gerekiyor.  Ayrıca dikine oynayabilecek bir orta saha oyuncusu yani iyi oyun kurabilen bir 10 numara. Bunlar olmazsa bu yarı çok zor geçer benden söylemesi.  Grupta en büyük rakibimiz grup lideri Sakaryaspor iki maçtır kaybediyor, ikinci yarı daha zor geçecek. İlk yarı takımların kaybetme veya berabere kalma opsiyonları olabiliyor lakin ikinci yarı gerek yükselme hattı gerekse de düşme hattı canhıraş sarılıyor lige. Ara transfer dönemi 8 Şubat Salı günü sona eriyor. Bu zaman kadar ki süreçte imkanları da zorlayarak bu noktalara transferi zaruri görüyorum. Transferi de yapmış olmak için değil, orada direk oynayabilecek ve takıma katkı sağlayabileyecek oyunculardan yapmak gerekiyor. Yoksa oyuncu çok transfer yaptım dersiniz alırsınız sonra kulübede bekletirsiniz. Takımların çoğu da bunu yapıyor maksat taraftarın gözü boyansın.

Dost acı söyler gerçek söylermiş, biz Afyonspor’un menfaatleri için ve hak ettiği bir üst lige çıkması için bu uyarıları yapıyoruz. Sırada ikinci Hekimoğlu Trabzon maçı var ve ondan sonra hafta arası erteleme Van maçı. Cem hocam artık takımı iyi oynatma,  galibiyete odaklanma zamanı. Yeni transfer olan oyunculardan verim alamadıysan ki alamadın. O halde istikrarlı sonuçlar aldığın o eski onbire dönme zamanı. Etik dışı  ayrılan iki oyuncunun yerine stoperde  Taha Can ve Nazmi tandemi, diğer müzmin sakatın yerine de Mithat monte edilerek, verim alınabilirse de Barış düşünülebilir.

Hekimoğlu Trabzon ve Van maçlarında takımımıza başarılar diliyor ve galibiyet bekliyoruz taraftarlar olarak..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
lokmanozkul@gmail.com