DÜNYA ŞAMPİYONU KARATECİ AFYON'DA

03 Kasım 2019 - 11:20

Genç Bayanlar Ferdi Kata dalında dünya şampiyonu olan Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği başarılı sporcu Ayşe Yılmaz, kariyerinin en büyük başarısına Şili'de imza atarak Türk karate tarihine adını yazdırdı

Genç Bayanlar Ferdi Kata dalında dünya şampiyonu olan Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği başarılı sporcu Ayşe Yılmaz, kariyerinin en büyük başarısına Şili’de imza atarak Türk karate tarihine adını yazdırdı

23-27 Ekim tarihleri arasında Şili Santiago’da yapılan 11. Dünya Karate Şampiyonası’nda, altın madalya mücadelesinde Endonezyalı Damayanti Marzella Sakar ile karşılaşan Milli Karateci Yılmaz, 24.46 puan alan rakibinin 0.16 puan önünde yer alarak Dünya Şampiyonu oldu.


Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Feyzullah Dereci, Şampiyon sporcuya karşılama töreni düzenledi. Afyonkarahisar otogarında gerçekleştirilen karşılama törenine Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Feyzullah Dereci, Spor Hizmetleri Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Kılınç, Karate Antrenörü Mehmet Güngel ve diğer davetliler katıldı.
Başarılı sporcu otobüsten iner inmez antrenörü Mehmet Güngel tebrik etti, daha sonra İl Müdürü Feyzullah Dereci çiçek takdim ederek başarılı sporcuyu, antrenörünü ve ailesini tebrik etti.