Reklam

"Sen Hagi değilsin!"

Özellikler son dakikları nefesleri kesen Galatasaray-Antalyaspor maçını %100 Futbol'da değerlendiren Rıdvan Dilmen, sarı-kırmızıların yıldız ismiBurak Yılmaz'a ayrı bir parantez açtı. Dilmen, Burak Yılmaz da her gün fiziğini kaybediyor. Eğer fiziğini kaybedersen düşersin. Sen Hagi değilsin şeklinde konuştu.

"Sen Hagi değilsin!"

Özellikler son dakikları nefesleri kesen Galatasaray-Antalyaspor maçını %100 Futbol'da değerlendiren Rıdvan Dilmen, sarı-kırmızıların yıldız ismiBurak Yılmaz'a ayrı bir parantez açtı. Dilmen, Burak Yılmaz da her gün fiziğini kaybediyor. Eğer fiziğini kaybedersen düşersin. Sen Hagi değilsin şeklinde konuştu.

"Sen Hagi değilsin!"
22 Kasım 2015 - 13:28

Özellikler son dakikları nefesleri kesen Galatasaray-Antalyaspor maçını %100 Futbol'da değerlendiren Rıdvan Dilmen, sarı-kırmızıların yıldız ismiBurak Yılmaz'a ayrı bir parantez açtı. Dilmen, Burak Yılmaz da her gün fiziğini kaybediyor. Eğer fiziğini kaybedersen düşersin. Sen Hagi değilsin şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol'da 3-3 biten ve nefesleri kesen Galatasaray-Antalyaspor maçını değerlendirdi.

İşte %100 Futbol'da konuşulanlar...

GÜNTEKİN ONAY: İnanılmaz bir heyecan ve mucizelere sahne olan bir maç izledik. Antalyaspor cesur futbolunun karşılığını fazlasıyla aldı. İkinci yarının büyük bölümünde Galatasaray’ı kendi ceza sahasına hapsettiler ve oyuna hakim olup, pozisyonlar ürettiler.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray’ın son iki maçta yediği 7 gol, zaten çok şeyi anlatıyor. 18 takımlı ligde Galatasaray’dan çok gol yiyen sadece 4 takım var. Attıklarında problem yok. Problemi pozisyon bulmak da zorlanması ve rakiplerini oynatması. Adaletli bir sonuç ortaya çıktı.

RIDVAN DİLMEN: Saha dışındaki problemler sahaya yansıyor. Kazansa da kaybetse de bu durum fark etmiyor. Bu maçtaki olağanüstü hataları tesadüf değil. Takımın kimyası bozuldu. Aslında bu sezon Galatasaray’da bir çözülmüşlük vardı.

RIDVAN DİLMEN: Taffarel, aylardır çalıştığı teknik adam Hamza Hamzaoğlu’nu beğenmiyor olmalı ki, Bilal’i ve Sabri’yi oynatmadı. Chedjou’yu dinlendirdi diyelim ama bu iki oyuncu yorgun da değildi.

GÜNTEKİN ONAY: Bir Anadolu takımının İstanbul deplasmanında 4 forvetle oynadığını ilk defa görüyorum. Antalyaspor 3 forvetin üstüne hücum oyuncusu Lazarevic’i de alarak cesaret örneği verdi.

RIDVAN DİLMEN: 90+2’de golü atmışken santra yapılmadan ne oldu da üçlü defansa döndün. Top şişti ceza sahasına geldi. Denayer, Hakan Balta ve Sabri birbirlerine karıştılar ve golü yediler. Bir tane Antalyaspor oyuncusuna ceza sahasında sahip çıkamadılar.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaraylı oyuncular çok formsuz. Oyuncular ilk haftadan beri Hamzaoğlu’nun gidip gitmeyeceğini konuşuyor. Bu da oyuncuların hem fiziksel formunu hem de konsantrasyonunu olumsuz etkiliyor. Teknik direktöre camianın olan güvensizliği, oyuncuların da aklına girdi. Takımda sezon başından bu yana Podolski hariç tüm oyuncular geriye gitti.

GÜNTEKİN ONAY: Denayer’de inanılmaz bir düşüş var.

RIDVAN DİLMEN: Dursun Özbek yönetimi stratejik bir hata yaptı. Teknik direktör ile yollarınızı ayırabilirsiniz ama büyük kulüplerde bu şekilde olmaz. Hamza Hoca’nın da hataları var. Emre, Burak, Podolski örneklerindeki gibi oyuncularıyla birebir ilişkilerinde yanlışları oldu.

GÜNTEKİN ONAY: Hamza Hoca başarılıydı ama kulübü temsil konusunda sorunları olduğu camiada tartışılıyor olabilir. Galatasaray, Hamzaoğlu konusunda doğru bir yöneticilik örneği vermedi.

RIDVAN DİLMEN: O forma üst üste 3 maç kazandırır ama bu yanıltıcı olur. Uzun vadede saha dışı faktörler bu maçta olduğu gibi sorun yaratır.

RIDVAN DİLMEN: Takım kendisini sadece bu maçta değil, Hamzaoğlu varken de başıboş gördü. Geçen sezondan sonra gazı kaçmış halde ve ‘nasıl olsa kurban belli’ düşüncesindeydiler. Hamza Hoca ve kulüp arasındaki sorunu gören oyuncu grubunun antrenman performansı düştü. Kulübü hedefsiz gördüler. Fenerbahçe’de ise Aziz Yıldırım basket maçında Pereira’yı yanında oturtuyor. İşte fark bu.

RIDVAN DİLMEN: Dursun Özbek yurt dışındayken, telefonla Hamza Hoca’ya tebliğgat yapıldı. Hoca zaten cantta gidiyordu. Hamza Hoca yalnızlaştırıldı. Bunu yaparken takımın gidişatını görmediler. O yüzden ne bu maçtaki ne de Rize’deki son bölümler tesadüf değildir. Oyuncular konsantrasyonunu tamamen kaybetmiş durumda.

RIDVAN DİLMEN: Sneijder ve Podolski çok iyi oynamasalar da sorumluluk alıyorlar. Hakan Balta da tecrübesiyle götürüyor. Denayer’e hayran olmuştum ama artık nerelere alıştı bilmem, geldiği halinden eser yok. Burak Yılmaz da her gün fiziğini kaybediyor. Gezgin halini arıyorum. Sürekli stoperlerin kucağında oynuyorsun.

GÜNTEKİN ONAY: Bu maçta yedek kalan ve oyuna alınmayan Bilal Kısa için ‘Hamza Hamzaoğlu’nun adamıydı, onun torpiliyle oynuyordu’ şeklinde bir algı oluştu.

RIDVAN DİLMEN: Taffarel, 2-1’e yakalandıklarında Emre ile beraber Bilal’i de oyuna alıp, topun kendisinde kalmasını sağlamalıydı. Rodriguez tam morallenmişken çıkarılmamalıydı.

GÜNTEKİN ONAY: Geçen sezon kazanılan üç kupa aslında her şeyin pozitif ve olumlu olmasını sağlayabilecekken, Galatasaray’da kazan hep fokurdadı. Bir türlü huzur sağlanamadı ve bugünlere gelindi.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray yönetimi, takımı iki haftada 7 gol yiyecek hale getirdi. Hatayı kendileri dışında başka hiçbir yerde aramasınlar.

GÜNTEKİN ONAY: Hamza Hoca’ya, transferde kulübün menfaatlerini gözetmesi, kendisine çok zarar verdi. Melo’nun gitmesine onay vermesi buna en önemli örnektir.

RIDVAN DİLMEN: Aziz Üstel, Fatih Terim’in Hamza Hamzaoğlu’nu bir maçta arayarak, takıma hamleler yaptığı iddiasını dile getirdi. Buna çocuklar bile inanmaz ama artık bunlar bile konuşuluyorsa artık ipin ucu kaçmıştır. Bu oluşturulan kamuoyunda, oyuncular da oyundan çıkarken itmeler, küsmeler başladı.

GÜNTEKİN ONAY: Taffarel’in maçın ardından, “Takım savunmamız bir türlü gelişmedi” demesini yadırgadım. Uzun zamandır takımın yardımcı antrenörüsün, niye gelişmedi diye sorulması gereken kişisin.

RIDVAN DİLMEN: Yardımcı antrenör ile teknik direktör arasındaki her şey gizlidir. Taffarel ise maçın ardından “Sezon başından beri takım savunmasını halledemedik” diyor.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray’ın geçen sezonki şampiyonluğu bazı şeyler halının altına süpürdü. Hiçbir zaman iki kale arasında yüksek tempoyla gidip gelşen, enerjik ve dinamik bir takım olamadılar.
İkinci yarının oyun olarak net hakimi olan Antalyaspor’u ve oyunun son bölümünde takımını kazanmak için oynatan Yusuf Şimşek’i takdir ettim.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray artık maçlarını Rus ruleti gibi oynuyor.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray şampiyon olmayabilir ama Galatasaraylı oyuncular bu durumda olmamalı.

RIDVAN DİLMEN: Asist yapar yapmaz Rodriguez’i çıkarıyorsun. 90+2’de golü buluyorsun, oyuncu değiştiriyorsun. Duran topta oyuncu çıkarmam, tac atışında çıkarırım. İki hamle de yanlıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum