Reklam

3. ÖĞRETMENEVİ ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

3. ÖĞRETMENEVİ ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI COŞKUYLA YAPILDI

3. ÖĞRETMENEVİ ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

3. ÖĞRETMENEVİ ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI COŞKUYLA YAPILDI

3. ÖĞRETMENEVİ ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI
25 Nisan 2016 - 16:20

3. ÖĞRETMENEVİ ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI COŞKUYLA YAPILDI

Merkez Öğretmenevi’nin,  Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliği ile üçüncü kez düzenlemiş olduğu ‘Ulusal Egemenlik Satranç Turnuvası’  23 Nisan haftasında rekor bir katılımla coşkulu bir şekilde  gerçekleştirildi.

 263 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmalar öncesi başvurular yoğun müracaatlardan dolayı, salon şartları da göz önünde bulundurularak bir buçuk gün öncesinden sistem başvurulara kapatılmak zorunda kalındı.  23 Nisan törenlerinin ardından saat 14. 00 de teknik toplantı ile başlayan müsabakalar üç kategoride gerçekleştirildi.  Genel (açık) ,  küçükler ve minikler kategorileri şeklinde yapılan müsabakalar öncesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedenniyle kurum müdürü Lokman Özkul,  tek tek bütün sporculara ve satranç federasyonu il temsilcisi ve hakemlere şanlı Türk Bayrağımızı hediye etti.  

Müsabakalar öncesi bir konuşma yapan Özkul, öncelikle bütün katılmcıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını ifade edip, turnuvalarına diğer illerden gelen katılımcılara da hoşgeldiniz dedi.  Turnuvanın yerelden ziyade ulusal bir turnuva olduğunu ve ildeki şu anda en yüksek katılımcıyla gerçekleşen satranç müsabakaları olduğunu bellirti.

Özkul, turnuvayı düzenlemelerinde kendilerine işbirliği sunan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği’ne ayrıca desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de teşekkür ettiğini ifade etti.  Sporculara başarılar dileyerek açılış konuşmasını tamamladı.  Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız da başarılar dileyerek, cumartesi günü üç tur, Pazar günü de üç tur yapılacağını ve müsabakaların tamamlanacağını ifade ederek müsabakaları hakemlerin nezaretinde başlattı.  

6 tur halinde yapılan müsabakalar iki gün sonucunda Pazar günü saat 14. 00 gibi tamamlandı.  Saat 14. 30 da ödül törenine geçildi.  Ödül töreninde konuşma yapan kurum müdürü Lokman Özkul, bütün katılmıcıların aslında birinci olduğunu sadece formalite icabı bir sıralama yapıldığını ifade ederek,  bütün sporculara verdikleri mücadeleden dolayı teşekkürlerini ifade etti. Özellikle küçük sporcuları yalnız bırakmayan anne babalara da ilgilerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Konuşmanın akabinde ödül törenine  geçildi.  Ödülleri kurum müdürü Lokman Özkul  ve Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız  takdim ettiler.  Turnuva sonucunda ilk üç dereceye girenlere ödül dağılımı şu şekilde oldu. Genel kategoride 1. ye mermer satranç takımı, ikinci ve üçüncülere cam satranç takımı,  küçükler ve minikler kategorisinde birincilere tablet bilgisayar, 2. lere mp4,  3. lere satranç takımı hediye edildi. Özkul bütün dereceye girenlere ve hakemlere kendi kitabı olan ‘Öz’ den Söze adlı  imzalı kitabını hediye etti.  Toplu fotoğraf çekimi ile ödül töreni ve turnuva tamamlanmış oldu.

AFYONKARAHİSAR ÖĞRETMENEVİ ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI’NDA DERECEYE GİRENLER(23-24 NİSAN 2016)

GENEL (AÇIK) KATEGORİ

Sıralama

1.  AFYONKARAHİSAR’DAN  MURAT  SERT

2.  KONYA’DAN SELİM  BİRCAN

3.  GAZİANTEP’DEN MEHMET CİHAT  DEMİRKESEN

KÜÇÜKLER KATEGORİSİ

1.       AFYONKARAHİSAR’DAN HİDAYET BAŞER

2.        ISPARTA’DAN SUDENAZ  YALÇIN

3.       ISPARTA’DAN SÜLEYMAN UYMAZ

MİNİKLER KATEGORİSİ

1 .  KARAMAN’DAN YAŞAR EFE KAYAN

2.  MANİSA’DAN KEREM  ERTEN

3 ISPARTA’DAN ÖMER YİĞİT YAMAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum