SÜPER LİG 32. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 32. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ...

SÜPER LİG 32. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 32. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ...

SÜPER LİG 32. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
12 Mayıs 2016 - 13:23

SÜPER LİG 32. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

HAFTANIN TAKIMI: TRABZONSPOR

2015-2016 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ!..

GALATASARAY-BEŞİKTAŞ:  Sezonun son derbisinde Beşikaş,  TT Arena’da ilk defa Galatasaray’ı mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet aldı. Galatasaray, Muslera ve Sabri ile direnmeye çalıştı ama yeterli olamadı. Podolski, Yasin, Emre Çolak, Donk tabiri-i caizse Beşiktaş’ın kazanması için ellerinden geleni yaptılar desek yeridir. Kendilerine Başakşehir’li eski Fenerbahçeliler olan Emre Belözoğlu,  Volkan Babacan,  Bekir İrtegün’ü örnek almalarını öneririm.  İki takım durumu 1-0 a bağladılar dersek herhalde çok yanlış bir yorum yapmış olmayız.  Bir şey bildiğimden değil ama sezilerim bunu yorumlattırıyor.  Beşiktaş üstün oynadı ama bu fırsatı ona ev sahibi takım verdi.  Oğuzhan’ın harika pasında Cenk’in bıraktığı topu boş kaleye yuvarlayan Gomez takımının galibiyet golünü attı ve altın değerinde üç puan kazandırdı.  Sabri Reyiz ve Muslera’yı takımlarına rağmen özverili oyunlarından dolayı kutluyorum.

BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE:  Fenerbahçe,  Başakşehir’den çok korkarak sahaya çıkmış, bu çok ayan beyan belliydi.  Sahada varlık gösteremeyen bir Fenerbahçe takımının ,  canını tırnağına takan Başakşehir karşısında yenilmesi son derece normal bir sonuçtu.  Nani, Van persie,  Alves, Hasan Ali ve tabii ki Pereira bu ağır sonucun sorumlularıdır.  Vişça ve kaleci Volkan Babacan sahanın yıldızlarıydı.  Fenerbahçe’de ayakta kalan tek oyuncu Mehmet Topal’dı.  Bu sonuçla Fenerbahçe şampiyonluğa havlu atmış oldu.

TRABZONSPOR-RİZESPOR:  İki Karadeniz ekibinin karşılaşmasında altı golle galip gelen Trabzon ekibi oldu. Gençlerle çıktığı karşılaşmada Trabzonspor, Rizespor’u darmadağın etti.  Rizespor mücadelesinde sezonun en farklı sonucuna imza atan Bordo-Mavililer,  bu sezon boş tribünler önünde oynadığı 3.  maçtan da istediğini alarak ayrılmış oldu.  Karadeniz temsilcisi,  ligin ilk yarısındaki Gençlerbirliği (1-0) ve Eskişehirspor (3-1) sınavlarından da seyirci desteği olmamasına rağmen 3 puanla ayrılmayı başarmıştı.  Bu da gösteriyor ki,  Trabzon’da taraftar veya seyirci  olumlu bir şekilde değil oyuncular ve takım üzerinde baskı kurarak takımına zarar veriyor. Fenerbahçe maçı bunun çok açık örneğidir.  Trabzon’un gollerini Yusuf Yazıcı (2) , Mehmet Ekici, Muhammet Demir (2) ve Yusuf Erdoğan attı.

OSMANLISPOR-BURSASPOR:  Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada iki ekip birer puanı paylaştı. 62. dakikaya 3-0 önde giren Bursaspor,  Webo’nun sürüklediği Osmanlıspor karşısında yediği üç golle neye uğradığını şaşırdı. Daha da fazla yiyebilirdi. Goller Bursa adına, Batalla, Faty, Jorquera atarken, Osmanlıspor adına da Webo (2) ve Aminu Umar’dan geldi.

Sivasspor kendisi için hayati maçta Gençlerbirliğini biri son dakika penaltısı olmak üzere Aaatif’ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Konuk ekibin golü Ahmet Çalık’tan geldi.

Lig üçüncüsü Torku Konyaspor kendi evinde Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.  Bu galibiyetle Torku Konyaspor ligi 3. sırada tamamlamayı garantilemiş oldu. Goller, Omerio ve Traore’den geldi.

Akhisarspor, Kayserispor’la Sami ve Derley’in attığı karşılıklı gollerle 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.

Antalyaspor, Mersin İ. Yurdu’nu Etame’nin attığı golle 1-0 mağlup ederek puan hanesine 3 puan daha yazdırdı.

Gaziantepspor – Eskişehirspor karşılaşması haftanın en önemli maçlarından biriydi. Elyesa ve Nadir Çiftçi’nin golleri skoru belirledi. Gaziantepspor, son dakikada penaltı kaçırdı veya Boffin kurtardı diyebiliriz.

HAFTANIN OYUNCUSU:  Edin Vişça (Başakşehispor)

HAFTANIN KARMASI:                    Kaleci: Boffin (Eskişehirspor)

Savunma:  Pinto (Osmanlıspor) Yalçın (Başakşehir) Ahmet Çalık (Gençlerbirliği) Faty (Bursaspor)

Orta Saha:  Sabri (Galatasaray) Vişça (Başakşehir)  Atiba (Beşiktaş) Aatif (Sivasspor)

                                     Forvet:  Muhammet Demir (Trabzonspor)Webo (Osmanlıs

YORUMLAR

  • 0 Yorum