SÜPER LİG 23. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 23. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 23. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 23. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 23. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
03 Mart 2016 - 10:09

HAFTANIN TAKIMI: FENERBAHÇE

KANARYA YÜKSEK UÇTU

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ: Fenerbahçe haftanın en önemli maçında Beşiktaş’ı kendi saha ve seyircisi önünde 2-0 mağlup etmeyi başardı. 3. dakikada çalışılmış pozisyonla gelen gol sonucu maça neredeyse 1-0 önde başlamış gibi olan sarı lacivertliler, rakibinin en güçlü olan yanı orta sahayı daraltıp rakibini genelde oynatmayarak, istediği gibi oyununu oynamaya çalıştı. İkinci yarı üstünlük Beşiktaş’a geçse de , siyah beyazlılar gol atmaya muvaffak olamadılar. İkinci yarı yapılan değişiklikler yerindeydi ve sarı lacivertlilere  ikinci golü getirdi. Ozan tufan’ın payı büyüktü. Pereira’nın onbir tercihi yerindeydi. Özellikle Alper çıkana kadar çok iyi oyun sergiledi ve faydalı oldu. Fenerbahçe’de Volkan Demirel, Kjaer, Mehmet Topal ve Volkan Şen iyi oyun sergilediler. Beşiktaş’ın en iyisi Querasma’ydı. Gomez çok sönüktü, Gökhan Töre’de ikinci yarı oyunu hareketlendirdi. Maçın hakemine gelirsek, Cüneyt Çakır sonuca tesir edecek önemli bir hata yapmadı. olcay’ın pozisyonu penaltı değildi, gayet net gözüküyor. Kartlarında eskiye göre çekimserdi. Beck ve Volkan Şen atılmalıydı, Caner de buna dahil olabilir. Olaylı Galatasaray-Trabzon maçının kartlarda etkisi büyük diye düşünüyorum. Sonuçta üç puanı hanesine yazdırıp, liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe oldu.

GAZİANTEPSPOR-GALATASARAY: Antep’teli maçta istekli olan ev sahibi ekipti. Daha maçın başlarında golü de bularak, 1-0 ın rahatlığıyla oynamaya başladı. Sarı kırmızılıların gol çabaları bir türlü sonuç vermedi. Bitirici ayağın eksik olması bunda en önemli etkendi. ikinci yarıda Orkan’ın harika pasında Larsson’un ikinci golü atması filmi koparan sahne oldu. Ondan sonra ne yaptığını bilmeyen bir Galatasaray vardı. Denizli’nin kurtarıcısı! Sabri’ydi, o da taraftarlar tarafından ıslıklandı. Galatasaray’da sıkıntılar büyük, ne zaman çözülür bilemeyiz, Denizli’nin istifası neler getirir, göreceğiz. Bu maçta sahanın yıldızı Orkan’dı. Genç oyuncu hem oynadı, hem de oynattı. Kaleci Karce ile Larsson da iyiler arasındaydı. Sonuçta Gaziantep hakettiği sonucu aldı, Galatasaray’ı da iyice kaosa attı.

GENÇLERBİRLİĞİ-AKHİSARSPOR:  Spor Toto Süper Lig'in 23.  haftasında Gençlerbirliği,  geride düştüğü maçta sahasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenmeyi başardı. Gençlerbirliği ile Akhisar Belediyespor kozlarını Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda paylaştı. İbrahim Üzülmez yönetiminde 2.  yarıya fırtına gibi bir başlangıç yapan Gençlerbirliği,  ligin üst sıralarında bulunan Akhisar Belediyespor'u geriye düştüğü maçta 3-1 yenerek,  son 6 maçta 5.  galibiyetini aldı. Gençlerin gollerini Stancu (2) ve Djalma Campos atarken Akhisar’ın tek golünü Onur atarak maç ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Mersin İdman Yurdu -Torku Konyaspor: Ligde hedefini Avrupa Kupaları'na katılmak olararak belirleyen Torku Konyaspor,  düşme hattında bulunan Mersin İdman Yurdu'na konuk oldu. Aykut Kocaman'ın öğrencileri,  rakibini 62.  dakikada Abdou Razack Traore ve 76.  dakikada Riad Bajic'in attığı gollerle 2-0 yenmeyi başardı.  Mersin İdman Yurdu'nda Tita,  25.  dakikada çift sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından Torku Konyaspor puanını 40'a çıkarttı ve maç fazlasıyla 3.  sıraya yükseldi.

Başakşehir –Kayserispor: Spor Toto Süper Lig'de 23.  haftanın açılış maçında Medipol Başakşehir ile Kayserispor,  Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi.  Sahadan galip ayrılan taraf Medipol Başakşehir oldu.  Ev sahibi,  bu sonuçla Galatasaray'ı geçerek üçüncü sırada yer aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.  İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan ev sahibi Başakşehir,  50.  dakikada eski Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün'ün golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirledi.  

Trabzonspor – Osmanlıspor: Avni Aker'de Trabzonspor,  Osmanlıspor'a 2-1 mağlup oldu. Spor Toto Süper Lig'in 23.  haftasında Trabzonspor kendi sahasında Osmanlıspor'u ağırladı.  Zorlu geçen mücadelede kazanan taraf Osmanlıspor oldu. Bordo Mavili ekip taraftarının da yoğun desteğiyle baskılı bir oyunla başladı.  Trabzonspor'un eski hocası Mustafa Reşit Akçay'ın önderliğinde Osmanlıspor,  Trabzonspor ataklarını başarılı bir şekilde savuşturduktan sonra golü bulmayı başardı. Osmanlıspor Rusescu ile golleri bulurken, Trabzın Sefa ile tek gol buldu ve maç 2-1 Osmanlıspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Eskişehirspor-Bursaspor:  Eskişehir’de süper bücür iş başında. Pablo Martin Batalla, Eskişehir’de attığı golle Bursaspor’un galip gelmesini sağladı. Eskişehir birçok pozisyonu değerlendiremeyek, maçtan 1-0 mağlup ayrıldı. Özellikle sonlarda kırmızı siyahlıların gol çabası sonuç getirmedi ve dipten kurtulamadı.

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa: Spor Toto Süper Lig'in 23.  haftasında Çaykur Rizespor,  sahasında Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.  Çaykur Rize'ye galibiyeti getiren golleri Deniz Kadah kaydetti. Rize üstün oynadığı maçı kısmen zorlansa da golcüsü Deniz’in golleriyle kazanmasını bildi. Kasımpaşa’nın çabaları sonuç getirmedi ve sahadan boynu bükük ayrıldı.

Sivasspor – Antalyaspor: Sivasspor ile Antalyaspor golsüz berabere kaldı.  Cicinho 90.  dakikada kırmızı kart gördü. Sivas’ın neredeyse tek kale oynadığı maçta bir türlü aranan gol bulunamadı ve sahadan golsüz beraberlik çıktı. Maçtan sonra Aatıf ile taraftaarlar arasında gerginlik çıktı.

HAFTANIN OYUNCUSU: Mehmet Topal

HAFTANIN KARMASI:     Kaleci: Volkan Demirel (Fenerbahçe)

Savunma:  Kulusiç (Gençlerbirliği) Bekir (Başakşehir) Elyesa (Gaziantep) Uğur (Osmanlıspor)

Orta Saha:  Orkan (Gaziantep) Mehmet Topal (Fenerbahçe) Batalla (Bursaspor) Volkan Şen (Fenerbahçe)

Forvet:  Deniz Kadah (Rizespor) Rusescu (Osmanlıspor)

HAFTANIN HAKEMİ: Fırat AYDINUS (Trabzonspor –Osmanlıspor Maçı)

 

LOKMAN ÖZKUL

Yorum ve görüşleriniz İçin:

lokmanozkul@gmail. com

YORUMLAR

  • 0 Yorum