Reklam

SANDIKLI'DA FUTBOL FEDERASYONU'NDAN YAVAŞLAR KÖYÜNE HALI SAHA

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Yavaşlar Köyü’ne Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yaptırılan halı saha düzenlenen törenle açıldı.

SANDIKLI'DA FUTBOL FEDERASYONU'NDAN YAVAŞLAR KÖYÜNE HALI SAHA

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Yavaşlar Köyü’ne Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yaptırılan halı saha düzenlenen törenle açıldı.

SANDIKLI'DA FUTBOL FEDERASYONU'NDAN YAVAŞLAR KÖYÜNE HALI SAHA
15 Şubat 2016 - 12:20

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Yavaşlar Köyü’ne Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yaptırılan halı saha düzenlenen törenle açıldı. 
Açılış törenine, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal,Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baylan, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Mustafa Artuç, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fikret Çorlu, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı Karakol Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Çakır, Sandıklı AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış protokol üyelerine Yavaşlar İlkokulu öğrencilerinin çiçek takdimi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası program protokol üyeleri birer konuşma gerçekleştirdi.
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil, ”Bugün bu bölgede uzun süre çobanlık yapmış, tarlada çalışmış bir kardeşinizim. Sizleri burada görmek beni çok duygulandırdı. Tesisimizin gençlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu tesisin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bölgedeki 20'ye yakın köye hizmet verecektir” dedi.

“BU TESİS TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU’NUN KATKISIYLA YAPILDI”
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde 2002 yılına kadar ülkeye kazandırılmış spor tesisi kadar 2002 yılında bu güne kadar spor tesisinin kazandırıldığını ifade ederek, "Bunların ağırlığını da 2011 yılında bakanlık kurulduktan sonra yapıldığını ifade etmek, Cumhuriyet Hükümetleri’nin son dört döneminde yapıldığını ifade etmek bir bürokrat ve spor müdürü olarak ifade etmek boynumun borcudur.Bitirdiğimiz spor tesisini bir tek olarak, ne Afyon’da, ne Malatya’da, ne Ağrı’da nede Kars’da açılışını yapmadık. Biten tesislerimizin toplu açılışları gerçekleşti. Böylesine görkemli bir yapılanmanın gerçekleştiği zaman diliminde Afyonkarahisar’ın, Sandıklı’nın ve Yavaşlar’ın değerli evladı Adalet Akademisi Başkanı’nın bizden bu bölgeye bir halı saha yapımı istirhamlarını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı değerli dostum Yıldırım Demirören beye ilettik. Onlar da bizi kırmadılar. Burada gençlerimize bir şey ifade etmek istiyorum. Ülkenin çimento kentlerinden birisi olan Afyon’un, Sandıklı’nın bir beldesinden çobanlık yaptığını, harmanda gece nöbet beklediğini ifade eden bir insan evladımız çıkıp bugün ülkede, ülkenin belki de son dönemde çok sıkıntı yaşadığı bir alanda, adalet alanında önemli bir noktada Adalet Akademisi Başkanı olarak görev yapıyorsa bugün ilkokulda, bugün ortaokul da, bugün lisede okuyan burada bulunan kardeşlerim çalıştıkları takdirde, gayret ettikleri takdirde, anne baba duasını eksik etmeden gayret ettikleri takdirde bu ülkede artık açılmayacak kapı yok. Yapamayacakları görev yok. Alamayacakları üstlenemeyecekleri iş yok” dedi.
Ak Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal da “Bir eğitimci olarak eğitim de rol model dediğimiz bir kavram var. Rol model dediğimiz gençlerin örnek alabileceği bir model demek. Ben de diyorum ki Yavaşlar böyle bir değeri yetiştirdiği için bununla gurur duymalı. Tüm gençlerinde onu örnek almasını diliyorum. Rol modellerimiz inşallah daha da çok artar” dedi.

“GEÇLERİMİZ GAYRET ETTİĞİ MÜDDETÇE İSTEDİĞİ YERE GELECEKLERDİR”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ise konuşmasında,”Bir milletvekilinin bölgesine spor kompleksinin yapılmasından duyacağı mutluluk elbette ki çok fazladır. Ama bu kadar büyük bir tesisin yapılması iki kat daha fazla mutluluktur. Bu açıdan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bölgedeki dostlarımız şunu bilsin bu tesis Yavaşla’dadır, ama bütün Sandıklı’ya aittir. Bu tesisten yararlanmak isteyen hemşerilerimiz bu tesisi kullanacaklardır. Bundan en çok gençlerimiz yararlansın arzu ediyoruz. Bizler hepimiz köylerde büyüdük. Allah'a hamdolsun belirli bir yerlere, belirli bir noktalara geldik. Gençlerimiz gayret ettikleri müddetçe istedikleri yerlere gelmesi onların anaların ak sütü gibi helaldir. Doğu ve Güneydoğudaki yaşanan bir takım olaylardan hiç üzülüp endişe etmeyiniz. Bu millet feraseti geniş, algısı çok geniş bir millettir. Durur düşünür zamanı geldiği zaman bir karar verir. O kararla da her şeye çeki düzen verir. Milletin her kesimi çalıştığı müddetçe iyi noktalara geliriz. Bu topraklara, bu vatana herkesin bağlı olmak gibi sorumluluğu var. Bunu sağladığımız müddetçe çok daha iyi noktaya gideceğiz. Allah memleketimizin birliği ve dirliğini her zaman daim eylesin” diye belirtti.

“VALİLİK OLARAK, BİZ SİZLERİN HİZMETKARIYIZ”
Vali Hakan Yusuf Güner da: “Biz valilik olarak sizlerin hizmetkarıyız. Daha bir çok hizmeti sizlere sunacağız. Kapımız gönlümüz sizlere sonsuza kadar açık” dedi.
Konuşmalar sonrası düzenlenen turnuvada dereceye giren köy takımlarına kupa ve katılım belgeleri verildikten sonra halı sahanın açılışı protokol tarafında kurdele kesilerek yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri Yavaşlar İlkokul’unda incelemelerde bulunurken yemek ikramı ile program sona erdi. Programda,Yavaşlar köyünden olan Adalet Kademesi Başkanı Yılmaz Akçil’e Yavaşlar Köy’ü İlkokulu Müdürü Refik Akçil tarafından çerçevelenmiş ilkokul diploması hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum