Reklam

SÜPER LİG 33. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 33. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 33. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 33. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 33. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
16 Mayıs 2016 - 17:44

HAFTANIN TAKIMI:  ANTALYASPOR

LİG ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ

BEŞİKTAŞ-OSMANLISPOR:  Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etmek için çıktığı Osmanlıspor karşısında beklenenin aksine rahat bir galibiyet aldı.  İlk 27 dakikada stoper Marcelo ile iki gol bulan siyah beyazlılar bundan sonra oyunu domine etti ve rahat bir galibiyet aldılar. ikinci yarıda Gomez’le bir gol daha bulan Beşiktaş’a karşı Osmanlıspor’un teselli golü eski Fenerbahçeli Webo’dan geldi.

FENERBAHÇE-GENÇLERBİRLİĞİ:  Ligi ikinci bitirip şampiyonlar  ligine Beşiktaş ile birlikte katılacak olan Fenerbahçe bir nevi kendi için prestij  maçı olan Gençlerbirliği karşılaşmasında iki gol ile galip geldi. Fenerbahçe’nin üstünlüğünde geçen maçta goller Van Persie’den geldi. Volkan Şen ve Alper Potuk oyunlarıyla yine göz doldurdular. Yedek kaleci Fabiano’da iyi kurtarışlar yaptı.  Özellikle Landel’in şutunu çok iyi çıkardı.  Gençlerbirliği’nin golü Serdar Gürler’den geldi. Maç 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

AKHİSARSPOR-GALATASARAY:  İki takımın lig beşinciliğine yükselmek için çıktığı maç hakem kararlarıyla Galatasaray’ın oldu.  Aslında Akhisar’ın da üstünlüğünde geçen karşılaşmada biri tamamen haksız, uydurma bir penaltı diğeri de şüpheli bir penaltı kararı ile iki gol bulan sarı kırmızılılar, Akhisar’dan Douglao’nun golüne engel olamadı ve maç 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi ancak Akhisar başta olmak üzere kamuoyunu çok  rahatsız eden bir maç oldu.

ANTALYASPOR-TRABZONSPOR:  Antalyaspor, Eto’o nun da oynamadığı maçta rakibi Trabzonspor’a tarihi bir fark attı, gol oldu yağdı,  7-0.  Trabzon da tarihinin en ağır hezimetini Antalya’da yaşadı.  Bir hafta önce Rize’ye altı gol atıp farklı kazanan Trabzon’dan Antalya’da eser yoktu.  Antalyaspora tarihi farkı getiren goller , hat trick yapan Ömer Şişmanoğllu (3),  Mbilla Etame(2),  Da Silva ve Makoun’dan geldi.

KASIMPAŞA-MERSİN İ. YURDU:  Kasımpaşa, ligden düşen Mersin ekibi karşısında Antalya’ya nazire yaparcasına 7-0 galip gelerek sezonun en farklı ikinci sonucuna imza attı. Baştan sona Kasımpaşa’nın üstünlüğünde geçen maç daha da farklı bitebilirdi.  Kaleci Nihat çok önemli kurtarışlar da yaptı ki, fark iki hanelere çıkabilrdi. Scarione’nin hat trick yaptığı maçta diğer goller Adem Büyük, Castro, Koita ve Hakan Arslan’dan geldi.

BURSASPOR-KONYASPOR:  Bursa’da oynanan karşılaşmada lig üçüncüsü Konyaspor, Bursaspor karşısında 1 puan alarak memleketine döndü. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmada goller ilk yarıda geldi. 41. dakikada Deniz Yılmaz ile öne geçen Bursaspor, 45. dakikada Konyaspor’lu Halilibrahim’den gelen golle galibiyeti muhafaza edemedi ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.

KAYSERİSPOR-SİVASSPOR:  Küme düşmeyi çok ilgilendiren maçta iki ekip puanları paylaştılar ve Kayserispor ligde kalmayı garantiledi. 7. dakikada Biseswar ile öne geçen ev sahibi ekip , 80. dakikada Aattif’ın golüne engel olamadı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.  Sivas küme düşmeyi ciddi hissederken umudu son haftaya kaldı.

RİZESPOR-GAZİANTEPSPOR:  Rizespor evinde oynadığı mücadelede, Deniz Kadah’ın 12. dakikada attığı golle kendisini kurtarırken rakibi Gaziantepspor’u  ateş hattının içine attı.  Gaziantep bu hafta Antalyaspor karşısında bir puan bile alırsa ligde kalacak ve Sivasspor ile Eskişehirspor küme düşecek.

ESKİŞEHİRSPOR-BAŞAKŞEHİRSPOR:  Eskişehir ekibi kendisi için ligde var olma mücadelesinde, evinde son dakika golü ile Başakşehir’e 2-1 mağlup olarak bir nevi harakiri yaptı.  Başakşehir’in golleri Napeleoni ve 90+3 de Chikalleshi’den geldi.  Eskişehir’in tek golü Okriashvili’den geldi.

HAFTANIN OYUNCUSU:  Ömer Şişmanoğlu (Antalyaspor)

HAFTANIN KARMASI:                      Kaleci: Serkan Kırıntılı (Konyaspor)

Savunma:  Gökhan Gönül (Fenerbahçe) Marcelo (Beşiktaş) Vukoviç (Konyaspor) Dhurgam İsmail (Rizespor)

Orta Saha:  Alper Potuk (Fenerbahçe) Oğuzhan (Beşiktaş) Biseswar (Kayserispor) Adem Büyük (Kasımpaşa)

                      Forvet:  Ömer Şişmanoğlu (Antalyaspor)  Scarione (Kasımpaşa)

 

HAFTANIN CEZA TAHTASI:  Suat Arslanbuğa (Akhisarspor-Galatasaray maçının hakemi. Verdiği iki haksız penaltı kararı ile 5. lik mücadelesi veren Akhisarspor’un puanlarını gasbeden GS forması eksik hakem. )

HAFTANIN ŞAŞKINI! :  Tolga Zengin (Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan ettiği Osmanlıspor maçından sonra kendini hala Trabzonspor kalecisi zannedip ‘bu benim ilk şampiyonluğum değil ‘ diye açıklama yapıp, aklı sıra Fenerbahçe’ye gönderme yapan, iki sezondur yediği akılalmaz gollerle Beşiktaş’ı UEFA Kupası’nın dışına iten kaleci!).  Tolga efendi 2010-2011 sezonu TFF, UEFA ve mahkeme kararlarıyla Fenerbahçe’nin şampiyonluğu lehine tescillendi.  Şike olayının kumpas olduğu mahkeme kararıyla kesinleşti ve şimdi kumpası kuranlar mahkemeye çıkacak.  Çok sevdiğin Trabzonspor’da bu sezon ve özelde bu hafta Antalya’da kendini 7 bitirdi.

Lokman ÖZKUL

Yorum ve görüşleriniz için:

lokmanozkul@gmail. com

YORUMLAR

  • 0 Yorum