SÜPER LİG 29. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ... SÜPER LİG 29. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 29. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ... SÜPER LİG 29. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 29. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
20 Nisan 2016 - 09:32

SÜPER LİG 29. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

HAFTANIN TAKIMI: AKHİSARSPOR

SÜPER LİGDE KAZAN KAYNIYOR

SİVASSPOR-BEŞİKTAŞ: Küme düşmeyi ciddi ciddi hisseden ev sahibi Sivasspor, kendisi içn çok önemli olan maçta hiçbir varlık gösteremeyerek rakibine 2-1 mağlup oldu. Beşiktaş’ın üstünlüğünde geçen maçta golleri Gomez, Oğuzhan(p) ve Aatif attı. Siyah beyazlıların ilk golü hazırlanış ve bitiriliş açısından güzel bir goldü. Kerim Frei’in ara pasında Gomez akılcı bir vuruşla işi bitirdi. İkinci gol ylnız uydurma bir penaltıydı. Aslında Sivas’ta hibrit çim olmamasına rağmen, Sivaslı oyuncunun Gomez’e müdahalesi olmamasına rağmen benim tetikçi hakem olarak ifade ettiğim ve en güvenmediğim Halis Özkahya tereddütsüz çalıyordu beyaz noktayı. Oğuzhan da golü yapmakta zorlanmıyordu. Maç bundan sonra formaliteye dönüyordu. Aaatif’in son anlardaki golü basit bir teselliden öte bir anlam ifade etmiyordu. Gomez’in ilk yarıda penaltı beklenlen pozisyonda da kendin bıraktığı gayet açıktı. Kendini bırakma yerine o topu göğsüyle bile gol yapabilirdi. Gomez bunları çok sık yapmaya başladı bu futbol sahtekarlıkları hiç yakışmıyor, gücü yetiyorsa Almanya’da , İtalya’da yapsın bunları ama amiyane tabirle yemezler. Bir söz de Mesut Bakkal’a. Veteranlar, masterler takımına dahil olması gereken Hasan Kabze’den hala ne bekliyorsun? Yedek kulübesinde o kadar yetenekli, genç oyuncular dururken bu tercihi yapıyorsan mağlubiyeti de hak ediyorsun. .

FENERBAHÇE-MERSİN İ. YURDU: Islıklarla sahaya çıkan sarı lacivertliler Volkan Şen’le iki dakikada işi bitirdi diyebiliriz. 8 e 10. dakikalarda iki gol bulan Volkan Şen, Mersin’in fişini çekti desek yeridir. İlk yarının uzatma dakikalarında Güven’le gol bulan Mersin umutlansa da, kaleci Muammer’in hatasıyla Fernandao’nun attığı gol işi tamamen bitirdi. Taraftar tepkisinde, özellikle Pereira, Van Persie ve Nani’ye karşı çok haklıydı. Üç hayal kırıklığı bunu fazlasıyla hak etmişti. Diego’ya yapılana ise katılmıyorum.

ANTALYASPOR-GALATASARAY: Güneydeki mücadelede gülen taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. Eto’o yla biri elden olmak üzere iki gol bulan kırmızı beyazlılar diğer gollerini Emrah ve Rıdvan’la buldu. Sarı kırmızıların gollerini Diego (kk) ve Umut Bulut atarken, Donk kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Dünya yıldızı olan Eto’o yu buradan kınıyorum. Elle attığı golü dürüstçe itiraf edip iptal ettirmeliydi, ona yakışan davranış bu olurdu. Sonuçta Antalyaspor, Galatasaray’ı 4-2 mağlup etmiş oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ-TRABZONSPOR: Gençlerbirliği çıkışa devam ediyor. Bu sene hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, Ankara’da da kayıptı.  Gençlerbirliği,  Sergei Politevich'in erken gelen golü ile 2. dakikada maçta öne geçti. Stancu ve İrfan’ın (p) golleri ile 3-0 ı bulan kırmızı siyahlılar, Muhammed’le gelen gole engel olamadı ve maç 3-1 Ankara ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.

BAŞAKŞEHİR-GAZİANTEPSPOR: Ligin flaş takımlarından Başakşehir evinde Gaziantepspor’u farklı mağlup etti, 4-1. Başakşehir’de Emre ve Edin Vişça’nın yıdızlaştığı maçta golleri Mehmet Batdal, Yalçın Ayhan, Emre (p) ve Vişça (p) atarken, kırmızı siyahlıların tek golü Arokoyo’an geldi. Başakşehir’i güzel futbolundan dolayı alkışlıyoruz.

Kasımpaşa 1-2 Kayserispor: Süper Lig'in 29.  haftasında Kayserispor,  deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı.  Kümede kalmak isteyen Sarı-Kırmızılılar,  İstanbul ekibini 2-1 yendi,  alt sıralarda nefes aldı.  Hakan Kutlu'nun takımına galibiyeti getiren golleri 15.  dakikada kendi kalesine Ramazan Köse ve 61. dakikada enfes bir golle Sinan Bakış kaydetti. Lacivert-Beyazlı ekibin tek golü ise 45'te Eren Derdiyok'tan geldi.

BURSASPOR-AKHİSARSPOR:  Akhisar Belediyespor,  deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan müsabakada Ege temsilcisi,  rakibini 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Timsah Arena'nın ev sahipliği yaptığı maçta Cihat Arslan'ın takımına galibiyeti getiren golleri 72.  dakikada Grbic ve 90+2'de harika bir golle N'Guemo filelere gönderdi. Bu sonuçla Akhisarspor haftanın en çarpıcı sonucuna imza attı.

Çaykur Rizespor 0–1 Osmanlıspor:  Osmanlıspor, Rize deplasmanında golcüsü Raul Rusescu ile 63. dakikada bulduğu golle evine şen olarak döndü. Rizespor evinde yine kayıp olarak hayal kırıklığı oluşturmaya devam ediyor. Osmanlıspor ise başarı ivmesini yükselterek lige renk katıyor.

Eskişehirspor-Konyaspor: Eskişehirspor kendisi için hayati öneme sahip maçta hayal kırıklığı oluşturarak evinde Konyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Konyaspor maçta ,  Rijad Bajic'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçerken, ikinci golü de Volkan Fındıklı’nın ayağından plase bir vuruşla buldu. Eskişehirspor’un tek golünü 90. dakikada Nadir Çiftçi attı.

HAFTANIN OYUNCUSU: Volkan Şen (Fenerbahçe)

HAFTANIN TAKIMI:           Kaleci : Ali Ahamada (Kayserispor)

Savunma: Beck (Beşiktaş) Yalçın (Başakşehir) Skubiç (Konyaspor) Motta (Antalyaspor)

Orta Saha: Kerim Frei (Beşiktaş) Emre Belöoğlu (Başakşehir) Sinan Bakış (Kayserispor) Volkan Şen (Fenerbahçe)

Forvet: N’guemo (Akhisarspor) Stancu (Gençlerbirliği)

HAFTANIN FUTBOL SAHTEKARLARI: Eliyle gol atıp hakeme yutturan Antalyasporlu Samuel Etoo’o ve yine kendini atarak penaltı kazanan Beşiktaşlı Mario Gomez

CEZA TAHTASI: Tetikçi hakem Halis Özkahya, Antalyaspor-Galatasaray maçında açık eli süzemeyen hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve yardımcıları. Teknik Direktör olarak takımna hiçbir varlık göstertemeyen  Mesut Bakkal.

Çarşamba günü Türkiye kupası maçları ile heyecan devam edecek. Rizespor-Galatasaray ve Konyaspor-Fenerbahçe maçlarında hak edenin kazandığı, hakemlerin sonuca tesir etmediği güzel futbol içeren maçlar diliyoruz. . 

YORUMLAR

  • 0 Yorum