VOLEYBOLDA 1. LİGİN AYAK SESLERİ!..

Afyon Belediyespor Voleybol takımımız gümbür gümbür ilerliyor, güzel sonuçlara imza atıyor. Geçtiğimiz cumartesi, Adanaspor’un arkasından gurup ikincisi olan takımımızı, saat 13.00 de, gurup dördüncüsü

VOLEYBOLDA 1. LİGİN AYAK SESLERİ!..

Afyon Belediyespor Voleybol takımımız gümbür gümbür ilerliyor, güzel sonuçlara imza atıyor. Geçtiğimiz cumartesi, Adanaspor’un arkasından gurup ikincisi olan takımımızı, saat 13.00 de, gurup dördüncüsü

 VOLEYBOLDA 1. LİGİN AYAK SESLERİ!..
19 Şubat 2016 - 14:22

Afyon Belediyespor Voleybol takımımız gümbür gümbür ilerliyor, güzel sonuçlara imza atıyor. Geçtiğimiz cumartesi, Adanaspor’un arkasından gurup ikincisi olan takımımızı,  saat 13. 00 de, gurup dördüncüsü Düzcespor karşısında izlemek için tribünde yerimizi aldık. Ancak tribünlerde yaklaşık iki yüz kişi vardı. Birinci lig yolunda bir takım için bu seyirci sayısı oldukça az. Sporseverlerin,  basketbol maçlarında olduğu gibi, voleybol maçlarımızda da trübünleri doldurmasını bekliyoruz. Üstelik maçlar ücretsiz. Çok iyi de bir takımımız var. Yeni transferlerle gücümüze güç kattık. Özellikle yabancı oyuncular; Tupchıı ve Ciroviç çok iyi oyuncular, takımı da sürüklüyorlar. Libero Selim ve pasör Erdem de çok iyi oyuncular. Diğer oyuncularımız da gayet iyi niyetli ve gayretli bir şekilde mücadele ediyorlar. Tamer hoca çift liberolu bir sistem deniyor. Selim ve Bate devamlı değişerek oynuyorlar. Çok enterasan geldi bana.

Rakibimiz Düzce’de Afyonkarahisar’lı bir oyuncumuz da vardı: Ertuğrul. Genç oyuncu Galatasaray’a gitmişti, oradan da Düzcespor’a kiralanmış. Yaklaşık 20 kişilik özel bir seyircisi de vardı, zannedersem yakınlarıydı. Ertuğrul iyi de oyuncu, beğendim.

Düzcespor karşısında zaman zaman zorlansak da maçı 3-1 kazandık. Üçüncü sette rehavet olmasaydı, 3-0 alabilirdik, ama olsun önemli değil, önemli olan galibiyet serisine devam etmek. Play off maçları öncesinde gurubumuzu birinci tamamlayarak, avantajlı bir şekilde seriye başlamak.

Takımımız için, play off garanti diyebiliriz. Ümit ediyoruz ki play off lar sonucunda 1. Lige yükseliriz ve burada Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Arkas, Halkbank, Ziraat Bankası gibi takımları seyrederiz. O zaman  SGK yanında yapılacak olan 3. 800 kişilik yeni spor salonu da küçük gelir.  

Son oniki maçtır bütün maçlarını kazanan takımımız, Çarşamba günü oynadığı maçı da 3-0 kazanarak, cumartesi Tofaş’la oynayacağı maça moralli çıkarak iyi bir sonuç elde etmeye çalışacak. Taraftarlar olarak cumartesi saat 13. 00 deki maçta takımımızı yalnız bırakmayalım, destek olalım.

Biraz da Düzce maçının hakemlerine değinelim. Baş hakem ve ikinci hakem dışarıdan geliyor. Çizgi hakemleri  ve sayı hakemleri ilimizden görevlendiriliyor. Başhakem ve ikinci hakem çok iyi maç yönettiler ancak bizim hakemlerimiz inanılmaz hata yaptılar. Birinci setin sonunda, skor 25-24 iken, set sayısını kullanıp seti alacağımız sayıda bizim top rakibin oynadığı alanın en az bir metre içine düşüyor, oradaki çizgi hakemi kızımız dışarı çıktı diye bayrağı kaldırıyor. Bereket ki, baş hakem pozisyonu iyi süzüyor ve sayıyı veriyor,  biz de seti alıyoruz. Orada çizgi hakemine uysa skor 25-25 olacak ve belki set gidecek. İkinci sette skandal bir yanlış daha yapılıyor. Bu defa kahramanlar! sayı hakemleri. İkinci sette teknik molaya 16-13 önde gidiyoruz. Sayı hakemleri bir sayı icad! edip rakip takıma yazıyorlar, oluyor 16-14. Kulüp Başkanımız ve antrenörümüzün uzun itirazları sonucu yanlıştan geç de olsa dönüyorlar. Bu sırada oyun en az beş dakika durmuştur. Sayıları yazmak bu kadar zor mu, rakibin almadığı bir sayıyı nereden veriyorsunuz? Ondan sonra klasmanda niye hakemimiz yok, olmaz tabii, maalesef bu kafayla voleybolda çok iyi bir yere varamayız. Elbette isteriz klasmanda bizim hakemlerimiz de olsun, seneye belki birinci lig takımız olacak ama klasmanda hakemimiz olmayacak, bu utanç bize yeter.

Çalışmalarını takdir ettiğim Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürümüz Yunus Tortop’a çağrıda bulunmak istiyorum: Öncelikle voleybolu vekaletle yürütülen il temsilciliğinden kurtarıp, yerine de voleybolu iyi bilen, ehil bir il temsilcisi atattırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz Sayın Müdürüm, işe buradan başlasak mı? Malum, başlamak bitirmenin yarısıdır, bir yerden başlamak gerekiyor.

Son söz olarak; voleybol takımımıza başarılar diler, seneye de birinci ligde görmek isteriz.

Lokman ÖZKUL

Yorum ve görüşleriniz için:

lokmanozkul@gmail. com

lokmanozkul/facebook. com

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • zorbey
    8 yıl önce
    Yöneticiler hocanın kuklası olmuş hoca ne derse yapıyorlar nasıl olsa anlayan yok burda yabancısız genç takım oyuncularını yenip hava atıyorlar finallerde belli olur herşey bu hocayla hiç bir yere varamayız yazık harcanan paralara
  • Otorite
    8 yıl önce
    Hocanın her söylediğini yapan yönetim takımın yetersiz olduğunu görmemektedir çünkü etrafı devamlı şak şakçılarla doludur.Doğru söyleyen insanlarsa çoktan Belediyespor düşmanı ilan edilmişlerdir.Bu yazıyı yazan arkadaşa gelince madem bir yazı yazıyorsun öncelikler il temsilciliğinin vekaletle atanmadığını öğrenseydin.Şu anda bu görevi yürüten insan asaleten Federasyon tarafından atanmıştır.1.lige çıkacak takımları listelersem Belediye sporu ancak 4. sıraya koyuyorum o da duygusal yaklaştığım için ..İzlediğim takımlara göre sıralama yaparsak 1.Gümüşhane Torul Gençlik 2.Adana Byz Toros3.Trabzon Spor 4.Afyon Belediye spor 5.Hatay Büyükşehir Belediye spor 4 le 5 yer değiştirebilir..İnşallah ben yanılırım ...Afyon Belediye Sporu 1 .lig de izleriz...
  • Otorite
    8 yıl önce
    Bu yazıyı yazan kim bilmiorum ama sporla voleybolla uzaktan yakından alakası yok bence hayatınız hakemlerle maç almak üzerine kurulmuş basketbolda lobi yapılmıyor diye il temsilcisine saldıran kulüp başkanı il temsilcisinin görevinin kendisinin lobi faaliyetini yürütmek olduğunu sanıyor galiba yenildiği zaman il temsilcisini suçluyor bu komik gelelim ikinci konuya bu voleybol takımında tupcii den başka oyuncu yok o oyuncuyu çıkarın mahalle takımı gibi 1 trilyon harcanmış bu takıma yazık bir kere oyuncunun adı bate değil Burak gereksiz bir transfer Selim varken ve senin köşe oyuncuların eksikken gidip hiç gereği yokken libero almak akla mantığa sığmıyor.Şimdilik herkes güllük gülistanlık eğer 2 takım çıkarsa bu takımın bırakın finallere yarı finallerden çıkması bile zor burda genç takımları yenip yabancısız oynayan takımlara karşı 3-0 maç alıp övünmek tribünlere oynamaktır.
  • sporsever
    8 yıl önce
    Sayin hocam basketbolla voleybolu kiyaslamaktan vazgeçin bence. çünkü fener gs bjk maçlarında bile 200 taraftar ya var ya yok ayrıca oynadığımız maclari kazanmamız güzel fakat bu kadar yatırıma rağmen cikamaksak. Zaten bu sube kapatilsin hakemler konusuna gelince parayı verip halem olanlar sadece para kazanmak için bu işi yapiyorlar kendilerini geliştirmek gibi bir dertleri yok zaten cogu ogrenci yarin mezun olunca hepsi memleketlerine dönecek. Devran böyle gelmis insaallah böyle gitmez isin ehli insanlar isin başına geçerler