SÜPER LİG 28. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 28. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 28. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 28. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 28. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
13 Nisan 2016 - 09:59

SÜPER LİG 28. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

HAFTANIN TAKIMLARI: SİVASSPOR-KASIMPAŞA

HAKEMLER YİNE BAŞROLDE

Süper Lig 28. Haftaya, özellikle üç maçta yine hakemler damga vurdu. Bu sezon hakemlerin ağırlığıyla bitecek gibi. Skora etki ediyorlar, takımların hak etttikleri puanları gasbediyorlar! Bazı hakemlerimiz de neredeyse gönül verdikleri takımlarının formasıyla sahaya çıkacaklar veya bir yerlerden talimat mı geliyor, merak ediyoruz. Bursaspor’lu Faty’nin Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları ve attığı tweet çok manidar. Dinleyelim kendisinden:  "Bu akşam her şey planlanmıştı, ben yenilince huysuzlanan biri değilim ama bu akşam her şey ev sahibi takımın kazanması için planlanmıştı.  Hayal kırıklığına uğradım " Evet yabancı bir oyuncunun, sakinliğiyle de bildiğimiz Faty’nin açıklamaları hiç de yabana atılır cinsten değil. Bizler de maçı izlediğimizde, hakem Barış Şimşek’in sonuca çok fazla tesir ettiğini gördük. Özellikle uydurduğu penaltı evlere şenlikti. Hani bazı hakemi ayarlanmış şike maçlar vardır ya, hakem oyuncuya sen ceza sahasına gir, kendini at ben penaltı çalacağım der, bu pozisyonda ona benzer bir pozisyon. Kimseyi şikeyle filan suçlamıyorum ama bu maçla ilgili kuşkularım çok fazla. Beşiktaş’ın stadı yeni açıldı ya, ilk maçlarından galibiyetle çıksınlar diye iltimas geçilmiş olabilir. Sadece penaltı pozisyonu değil, hakem Barış Şimşek ekseriyetle takdir haklarını ev sahibi takımdan yana kullandı. Querasma’yı ikinci sarı karttan atamadı, 90+4 de direk kırmızıyı çıkaramadı. İkinci sonuca tesir edilen maç ise, Konyaspor-Fenerbahçe maçıydı. Konyaspor’un maçın başında bulduğu golde, hem elle oynama, hem de açık ofsayt vardı. Hakem Cüneyt Çakır ve yardımcısı  Bahattin Duran es geçti ve deplasman takımının maça 1-0 yenik başlamasına neden oldular. Her zaman diyoruz, Cüneyt Çakır, dışarıda iyi maç yönetiyor ama ülkemizde maalesef kötü maçlar yönetiyor. Bir standardı olması lazım. Türkiye Süper Ligi deneme tahtası değil ki. .

Üçüncü skandal bir maç da Mersin’de oynanan Mersin i. Yurdu-Gençlerbirliği maçıydı. Maçın hakemi Özgür Yankaya, durum 1-0 Gençlerbirliği lehine iken, Gençler kalecisinin sebebiyet verdiği tartışmasız penaltıyı ve kırmızı kartı es geçti. Eğer bu penaltı ve kırmızı kart verilmiş olsaydı, muhtemelen Mersin maçı alacaktı ama maçı 3-1 kaybetti ve küme düşmeyi daha sıcak hissetmeye başladı.

Maçlara geçelim:

BEŞİKTAŞ-BURSASPOR: Siyah beyazlı ekip yeni stadında, hakem Barış Şimşek’in de yardımıyla Bursaspor’u 3-1 mağlup etti. Beşiktaş’ın gollerini, Gomez(2) ve Alexis Delgado atarken, Bursaspor’un golleri de Traore ve Stoch’dan geldi. Maçta özellikle verilen penaltı skandal bir karardı ve maçın kırılma noktasıydı ondan sonrası için de yazacak çok fazla bir şey yok.

KONYASPOR-FENERBAHÇE: Sarı lacivertliler çekinerek gittiği Konya deplasmanından, hakem Cüneyt Çakır’ın da yardımıyla 2-1 mağlup ayrıldı. Maça elle oynama ve ofsayt br pozisyonla yenik başlayan sarı kanarya, ilk yarının sonlarına doğru Volkan Şen’n güzel asisti ve Fernanadao’nun golüyle beraberliği yakaladı. Maç böyle bitecek derken, Ali çamdalı arttığı güzel golle skoru belirledi (2-1). Fenerbahçe’nin mağlubiyetinde bir önemli pay da td. Pereira’nındı. Oyuncu tercihleri, yaptığı değişiklilkler akıl almazdı. Formsuz Nani ile maça başlayıp, Alper Potuk’u yedek bırakan, takımın en formda oyuncusu Volkan Şen’i ve Diego’yu çıkarıp Ozan’ı ve Alper’i alan, Caner’i son anlarda hatırlayan, Hasan Ali ile sol tarafı felç eden Pereiara mağlubiyetin en önemli hazırlayıcısıydı.

GALATASARAY-RİZESPOR: İki takımın karşılıklı ataklarıyla geçen karşılaşmada, ilk yarı golsüz geçerken goller maçın sonlarında geldi. 88. dakikada Emre Çolak’la öne  geçen ev sahibi 90+4 de Tusyzinski’nin golüne mani olamadı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.

TRABZONSPOR-BAŞAKŞEHİR: Genelde Başakşehir’in üstünlüğnde geçen karşılaşma karşılılıklı atılan iki golle berabere sonuçlandı. Goller Yalçın ve Akakpo’dan geldi, puanlar paylaşılmış oldu.

MERSİN İ. YURDU-GENÇLERBİRLİĞİ: Hakem Özgür Yankaya’nın ciddi oranda etki ettiği maçta deplasman takımı 3-1 galip gelerek Ankara’ya üç puanla döndü. Gençlerin golleri Djalma Campos (2) ve Stancu’dan gelirken, Mersin’in tek golü 90. dakikada Pedriel’den geldi.

AKHİSARSPOR-KASIMPAŞA: Manisa’da oynanan karşılaşmada gülen taraf İstanbul ekibi Kasımpaşa oldu. Akhisar’da Vaz Te nin kırmızı kart görmesiyle daha rahat bir oyun oynayan lacivert beyazlılar Scarione’nin golüyle maçtan 1-0 galip ayrıldı ve evine şen döndü.

Gaziantepspor- Medicana Sivasspor: Gaziantep’teki kritik mücadeleyi Atıf ‘ın goüyle Sivaspor 1-0

 kazanarak altın değerinde bir üç puan kazandı ve kümede kalma umutlarını arttırdı. Hafta sonu oynayacağı Beşiktaş’a da  kuvvetli bir mesaj göndermiş oldu.

Haftanın  diğer maçlarında Omanlıspor-Eskişehirpor ile 0-0 berabere kalırken, Kayserispor da Antalyaspor’la aynı skorla berabere kaldı ve puanlar paylaşıldı.

HAFTANIN KARMASI: Not-Direk hakem tesiriyle maç kazanmış takımların oyuncularını kadroya almadık.

                                             KALECİ-İtandje (Rizespor)

Savunma-Ziya (Sivasspor) Yalçın (Başakşehirspor) Titi (Kasımpaşa) Dhurgham Ismail (Rizespor)

Orta Saha:  Engin Bekdemir (Eskişehirspor) Scarione (Kasımpaşa) Emre Belözoğlu (Başakşehirspor) Oğulcan (Kayserispor)

                                Forvet:  Aatıf (Sivassspor)  Tusyzinski (Rizespor)

HAFTANIN OYUNCUSU:  AatIf Chahechouhe

HAFTANIN CEZA TAHTASI: Kötü ve skora tesir eden yönetimleriyle hakeemler: Cüneyt Çakır, Barış Şimşek, Özgür Yankaya

HAFTANIN İTİRAFI: Faty (Bursaspor)

HAFTANIN FUTBOL SAHTEKARI: İki defa kendini yere atarak penaltı almaya çalışan ve birinde de alan Mario Gomez.

Çarşamba günü Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var. Hakemlerin sonuca tesir etmediği hak edenin kazandığı, centilmence güzel bir mücadele diliyorum. . 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum