Reklam

Ne bu maçlar ne de hakemleri unutuldu!

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı yöneten Deniz Ateş Bitnel'in performansı, son yıllarda maçların önüne geçen hakem kararlarını hatırlattı.

Ne bu maçlar ne de hakemleri unutuldu!

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı yöneten Deniz Ateş Bitnel'in performansı, son yıllarda maçların önüne geçen hakem kararlarını hatırlattı.

Ne bu maçlar ne de hakemleri unutuldu!
24 Şubat 2016 - 11:10

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı yöneten Deniz Ateş Bitnel'in performansı, son yıllarda maçların önüne geçen hakem kararlarını hatırlattı.

Galatasaray ile Trabzonspor'un Türk Telekom Arena'da karşılaştığı müsabakada skor ve ortaya konan futboldan çok hakem Deniz Ateş Bitnel'in verdiği kararlar konuşuldu.

Sarı-kırmızılı takımın 2-1 kazandığı karşılaşmada 4 Trabzonsporlu futbolcuyu kırmızı kartla oyundan ihraç eden ve iki kez penaltı noktasını gösteren Deniz Ateş Bitnel, verdiği kararlarla spor kamuoyunda eleştirilerin hedefi oldu.

Karşılaşmada Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart ise Türkiye'nin yanı sıra dünya medyasında da yer buldu.

DENİZ ÇOBAN, ÖZÜR DİLEYEREK HAKİMLİĞİ BIRAKTI
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon hakem Deniz Çoban, 6. haftada Kasımpaşa ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta verdiği kararlar nedeniyle hakemliği bıraktı.

Karşılaşma 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle devam ederken, son dakikalarda Çaykur Rizespor lehine penaltı kararı veren Çoban, maçtan sonra Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın açıklama yaptığı sırada yayıncı kuruluşun canlı yayınına katıldı.

Çalımbay'dan ve lacivert-beyazlı takımdan özür dileyen Deniz Çoban, maçtan birkaç gün sonra düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarıyla hakemliği bıraktığını açıkladı.

CÜNEYT ÇAKIR'DAN DERBİDE 4 KIRMIZI KART
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, 2007-2008 sezonunda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası'nda gösterdiği kırmızı kartlarla dikkati çekti.

İki takım arasında 0-0'ın rövanşında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta Çakır, sarı-lacivertlilerden 3, Galatasaray'dan ise bir oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Maçın ilk yarısında sar-lacivertlilerden Diego Lugano'yu oyundan atan Çakır, maç 1-1 devam ederken 75. dakikada Gökhan Gönül'e çift sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

Fenerbahçe son anda Volkan Demirel'in kırmızı kart görmesiyle 8 kişiyle tamamladığı maçı son dakikada yediği golle 2-1 kaybederken, Galatasaray'da da Cassio Lincoln son anda Cüneyt Çakır tarafından oyundan atıldı.

DEMİRLEK BİTİME 30 SANİYE KALA MAÇI TATİL ETTİ
Hakem Bülent Demirlek, Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk haftasında Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan maçı, bitime 30 saniye kala taraftarların sahaya girmesi sebebiyle tatil etmişti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve bordo-mavili ekibin 83. dakikada Ersen Martin'in golüyle 1-0 öne geçtiği müsabakada Demirlek, karşılaşmanın uzatma dakikalarında çıkan olaylar ve taraftarın sahaya girmesi sebebiyle soyunma odasına gitmişti.

ALİ AYDIN'DAN DERBİDE 4 KIRMIZI KART
Süper Lig'de 2001-2002 sezonunda hakem Ali Aydın'ın, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sarı kırmızılı futbolculara gösterdiği 4 kırmızı kart uzun süre konuşuldu.

Ligin 23. haftasında lider Galatasaray, 7 puan gerisindeki Fenerbahçe'ye konuk oldu. Sarı-lacivertli takım, maçın 27. dakikasında Milan Rapaic'in golüyle 1-0 öne geçti. Gergin geçen karşılaşmada Galatasaraylı oyunculardan Emre Aşık 62, Batista ve Hasan Şaş 76, Bülent Korkmaz ise 80. dakikada hakem Ali Aydın'dan kırmızı kart görerek, oyun dışında kaldı.

ALİ AYDIN, DÜDÜĞÜNÜ ASTI
Süper Lig'de 2001-2002 sezonunda Fenerbahçe derbisinde Galatasaraylı 4 oyuncuya kırmızı kart gösteren Ali Aydın, 2 sezon sonra sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş ile yaptığı derbi maça da kararlarıyla damga vurdu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan derbide Galatasaray, Orhan Ak'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Ali Aydın, karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş lehine iki penaltı kararı verirken, siyah-beyazlı ekip maçı 2-1 kazandı.

Müsabaka sonrasında açıklama yapan dönemin Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, "Ali Aydın düdüğünü asmalıdır" ifadelerini kullandı. Ali Aydın daha sonra hakemliği bıraktı.

CEM PAPİLA'DAN BEŞİKTAŞ'A 5 KIRMIZI KART
Bir dönemin adından sıkça söz ettiren hakemi Cem Papila, Samsunspor ile yaptığı maçta Beşiktaş'tan 5 futbolcuya kırmızı kart göstererek tarihe geçti.

Süper Lig'de 2003-2004 sezonunun 18. haftasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Samsunspor'u konuk etti. Mücadelenin 13. dakikasında 1-0 geri düşen siyah-beyazlılar, 16. dakikada beraberliği sağladı. Hakem Papila, Beşiktaş'tan Zago'ya 24, İbrahim Üzülmez'e 40, Ahmet Yıldırım'a 43. dakikalarda kırmızı kart gösterdi.

Samsunspor, 49, 54 ve 67. dakikalarda bulduğu gollerle maçta 4-1 üstünlük kurarken, Cem Papila 68. dakikada Pancu'yu, 84. dakikada da İlhan Mansız'ı kırmızı kartla oyundan attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum