Reklam

VALİLİĞİN DESTEĞİ İLE AFYON’DA “BOL BOL BASKETBOL” PROJESİ

Valiliğin destekleriyle gerçekleştirilen Afyon’da “Bol Bol Basketbol” projesi haber metni Türkiye Basketbol Federasyonu İnternet Sitesinde yayınlanmıştır.

VALİLİĞİN DESTEĞİ İLE AFYON’DA “BOL BOL BASKETBOL” PROJESİ

Valiliğin destekleriyle gerçekleştirilen Afyon’da “Bol Bol Basketbol” projesi haber metni Türkiye Basketbol Federasyonu İnternet Sitesinde yayınlanmıştır.

VALİLİĞİN DESTEĞİ İLE AFYON’DA “BOL BOL BASKETBOL” PROJESİ
21 Nisan 2016 - 15:50

 “Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3x3 Basketbol” projesi 2014-2015 yılları içerisinde başarıyla gerçekleştikten sonra açtığı yol benzer çocuklara ulaşan devam projelerine ilham oldu.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı tarafından yürütülen “Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3x3 Basketbol” projesi 2014-2015 yılları içerisinde başarıyla gerçekleştikten sonra açtığı yol benzer çocuklara ulaşan devam projelerine ilham oldu. Dezavantajlı bölgede yaşayan gençlerin basketbol yolu ile fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimlerinin sağlanması ve onların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını amaçlayan projeyi takip eden ve gençler üzerinde olumlu etkisini gören Afyonkarahisar basketbol il temsilcisi Feyzullah Demirkale 3x3 Basketbol Projesi’ni Afyonkarahisar’da başlatmak istedi. Afyonkarahisar Valiliği ile görüşen ve valiliğin de desteğini alan Demirkale Afyonkarahisar’daki gençlere yönelik projeyi TBF ortaklığında başlattı. 


Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner proje hakkında yaptığı açıklamada

“Afyonkarahisar ilinde yaşayan 13-18 yaş arası gençlerin spor yolu ile fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimlerini sağlanması, potansiyellerinin ortaya çıkartılması ve özellikle bağımlılık riski (sigara, alkol, uyuşturucu, internet, kumar vb.) altındaki gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilmeleri yolu ile bağımlılık ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarının sağlanması amaçlamaktayız. Bu düşünce ile sosyal ve ekonomik açıdan nispeten daha dezavantajlı olan yaşam koşullarının daha zorlu sosyal imkanların ise daha az olduğu gençlerin sosyal dışlanmayı daha fazla yaşadıkları madde bağımlılık, okulu terk, suç işleme oranlarının daha yüksek olduğu mahallelerde yaşayan 13-18 yaş arası, yaklaşık 1000 gence spor yaptırmayı hedefliyoruz.

Afyonkarahisar’da göreve başladıktan sonra Afyonkarahisar Valiliği Birlikte Yönetim Modeli adını verdiğimiz, proje odaklı ve hedef odaklı yönetim tarzını içeren bir model oluşturulmuştur.


Ortak amaçlar doğrultusunda, gençlerimizin bir araya gelmiş bireyler olarak, birbirleriyle uyumlu şekilde hareket etmeleri ve paylaşmayı öğrenmeleri projenin beklenen sonuçlarındandır. Afyonkarahisar Valiliği projenin takipçisi olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlarla ihtiyaçlara göre yeni projeler üretecektir. 


Bu vesileyle başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere, gençlerimiz için çok önemli olduğuna inandığımız bu projeye katkıda bulunan tüm kesimlere, bürokratlarımıza, sivil toplum ve basın kuruluşlarının yetkili ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.


Projeyi Afyonkarahisar’da yürüten basketbol il temsilcisi Feyzullah Demirkale “Temel amacımız Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın 3x3 Basketbol Projesi’nden baz alarak ürettiğimiz Bol Bol basketbol projesiyle toplam 1000 sporcuya ulaşarak bu gençlerin sporla tanışmasını ve boş zamanlarını sporla geçirmelerini ve sporcuların değerli olduğunu kötü davranışlardan spor sayesinde uzak kalabileceklerini bu gençlerin bizler için önemli olduğunu hissettirmektir. Bu proje kapsamında gençleri hayata bağlamak ve mutlu bireyler olmaları için elimizi uzatacağız, gençler bu eli tutacak ve güzel günlere birlikte yürüyeceğiz.” dedi.


Bol Bol Basketbol Projesi 1 Ocak 2016’da başlayıp 31 Haziran 2016’da sona erecek. Şu ana kadar okullarda dezavantajlı çocuklara yönelik problem tespit, anket çalışmaları yapıldı ve antrenmanlar düzenleniyor. 3x3 basketbol turnuvası ise 1 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

TBF Projeler ve Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı Emir Turam’ın görüşleriyse şöyle:

Dünyada sosyal sorumluluk bilincinin hızla yükselmeye başladığı günümüz şartlarında öncü çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle İstanbul'un 4 ilçesinde devlet okullarında okuyan birçoğu basketbolcu olmayan çocuklara  yönelik güçlü bir kişisel gelişim projesi başlattık. Toplamda ulaştığımız 16,000 öğrenci arasından belirlenen 2304 çocuğumuza farklı paket platformlar kapsamında hayatta başarılı olmaya yönelik değerler aktardık. Çocuklarımız projenin 6 temel platformundan biri olup herkesin oynayabileceği 3x3 basketbol turnuvası ile spor yapmanın kendine has özelliklerini yaşama fırsatı buldular. Projemiz başarıyla tamamlandıktan sonra nerdeyse dünyanın her tarafından (Macaristan, Buenos Aires, Doha) sosyal sorumluluk ödülleri aldı. 

Geldiğimiz noktada projenin mirasının çocuklarımıza katkı üretmeye devam ettiğini büyük bir mutlulukla müşahade ediyoruz. Afyon il Temsilcimiz Sn. Feyzullah DEMİRKALE Afyon Valiliğinin desteğini sağlayarak kendi ilinde bir devam projesi gerçekleştiriyor ve mükemmel bir iş çıkarıyor. Tebrik ve teşekkür ediyorum. Yaptığı çalışmanın tüm il temsilcilerimize örnek olmasını diliyorum. Kısmet olduğu taktirde bir sonraki il temsilcileri toplantımızda bir proje sunumu yaparak neyi nasıl yapmış olduğunu tüm illerimize aktarmasını rica edeceğiz.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum