SÜPER LİG 24. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 24. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ.. LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 24. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 24. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ.. LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 24. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
08 Mart 2016 - 16:26

SÜPER LİG 24. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

HAFTANIN TAKIMLARI

 FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ-KONYASPOR

KANARYA VE KARTAL KOLKOLA ZİRVEDE

AKHİSARSPOR-FENERBAHÇE: Manisa’da tabir-i caizse tarladan bozma bir sahada oynanan karşılaşmada etkin olan taraf Fenerbahçe’ydi. Diego’yla kaleyi yoklayan sarı lacivertliler, Şener’in uzaktan harika golüyle üstünlüğü ele geçirdi. İkinci yarıda yine Şener’in bireysel gayretleriyle yaptığı asistle, Volkan Şen’le ikinci gol geldi ve maç koptu. Akhisar’ın cılız atakları sonuç getirmedi ve uzatmalarda yedek golcü Fernanadao’nun golüyle kanarya kendi için zor görünen deplasmandan üç puanla ayrılarak yoluna devam etti. Maçın yıldızı Şener Özbayraklı’ydı. Kjaer savunmada güven verirken, Alper çalışkan futboluyla takdir topladı. Akhisar’da sivrilen oyuncu olmadı bu maçta.

BEŞİKTAŞ-ESKİŞEHİRSPOR: Haftanın kapanış maçında Kara kartal, Es Es i rahat geçti. Düşme potasındaki kırmızı siyahlılardan daha fazla direnç beklenirken çok rahat teslim oldu ev sahibi ekibe. Beşiktaş en rahat maçlarından birini oynadı Başakşehir’de. Daha büyük farkın olabileceği maç 3-1 siyah beyazlıların üstünlüğü ile sona erdi. Gomez güle oynaya iki gol attı daha da atabilrdi. Es Es böyle oynamaya devam ettiği takdirde bir alt lige düşer. Hiçbir direnç yok, ne yaptığını bilmeyen bir takım görüntüsü var. Samet Aybaba’yla olmuyor, takımını maça iyi hazırlayamamış. Es Es bu kötü haliyle bile son anlarda durumu neredeyse 3-2 ye getirecekti. Bu durum da Beşiktaş’ın ayıbı. Maçta dikkat çeken oyuncular, Q7, Mario Gomez, Atiba ve Eskişehir’de üç gol yemesine rağmen kaleci Boffin’di.

GALATASARAY-BAŞAKŞEHİRSPOR: Ligde sıkıntılı günler geçiren Galatasaray, Başakşehir karşısında öldü öldü dirildi. İlk yarıda 2-0 geriye düşen sarı kırmızılılar güzel bir geri dönüşe imza attılar. Yasin Öztekin’le beraberliği yakalayan cimbom, Edin Vişça’nın beklenmedik golüyle tekrar 3-2 geriye düştü. Umut’un kendiini atmasını yiyen hakem Özgür Yankaya penaltıya hükmedince, ıslıklar altında Selçuk inan penaltıyı gole çevirdi ve maç 3-3 beraber sonuçlandı. Başakşehir ikinci yarıda geriye çekilmesinin bedelini ağır ödedi. Eğer geriye çekilmeyip rakibin üstüne gitseydi,  maçı Abdullah Avcı’nın dediği gibi farklı alabilirdi. 2-0 önde olup da geriye çekilmenin hiçbir mantığı yok. Maçın yıldızı Edin Vişça’ydı.

KONYASPOR-TRABZONSPOR:  Spor Toto Süper Lig’de sezonun flaş ekibi Torku Konyaspor,  sahasında Trabzonspor’u devirerek puanını 43’e yükseltti ve Avrupa kupaları hedefine bir adım daha yaklaştı.  Kadrosunda yer alan yetenekli oyuncular ve özellikle teknik direktör Aykut Kocaman’ın özverili çabalarıyla 12.  galibiyetini elde eden Yeşil-Beyazlılılar,  Trabzonspor karşısında ortaya koyduğu futbolla izleyenlerden tam not aldı. Traore ve Ömer Ali’nin golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan çift başlı kartallar,  ligdeki başarısının yanı sıra kupada da doludizgin ilerliyor. Trabzonspor bir bir kaybetmeye devam ediyor ve kendini ateş hattının içine doğru çekiyor.

KAYSERİSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ:  24.  hafta maçında teknik direktör Toluna Kafkas ile yollarını ayıran ve ligden düşmemek için puana şiddetle ihtiyacı olan Kayserispor,  kendi sahasında form grafiğini her hafta yükselten Gençlerbirliği'ni ağırladı. Ligin 2.  yarısında teknik adam olarak İbrahim Üzülmez ile anlaşan ve yükselişe geçen Gençlerbirliği,  deplasmanda Kayserspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle devirdi. Kırmızı Siyahlı ekibe galibiyeti getiren golleri 22.  dakikada penaltıdan Stancu ve 40.  dakikada Djalma Campos kaydetti. Kayserispor'da maç boyunca gol pozisyonlarına girdi ancak Sarı Kırmızılı ekip değerlendiremedi.  Özellikle karşılaşmanın son dakikalarında Kayseri ekibi Gençlerbirliği kalesine yüklendi ancak aradığı golü bulamadı.  İbrahim Üzülmez takımı ile çıktığı 7 maçtan 6'sında galip gelerek ligin 2.  yarısında büyük bir başarıya imza atmış oldu.

MERSİN İ. YURDU-SİVASSPOR:  Mersin İdmanyurdu, evinde Sivasspor ile karşı karşıya geldi.  Mersin ekibi,  küme düşmeme mücadelesinde rakibini 1-0 mağlup ederek puanını 20'ye yükseltti ve 16.  sırada yer aldı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.  İkinci yarıya her iki takım da aynı 11'le başladı.  62.  dakikada Welliton,  Sivas ağlarını sarsarak takımını 1-0 öne geçirdi.  Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirleyen gol oldu. Ligdeki son üç maçını kaybederek düşme hattına gerileyen Mersin ekibi,  kritik maçta kazanarak önemli bir üç puan elde etti. Mesut Bakkal'ın takımı Sivasspor ise 18 puanda kalarak Mersin'in bir basamak altına,  17.  sıraya geriledi.

Osmanlıspor –Gaziantepspor: Ankara ekibi Osmanlıspor ile Gaziantepspor arasında oynanan müsabaka 1-1 berabere bitti. Karşılaşmanın ilk yarısının  golsüz sona erdiği msabakada, Gaziantep,  55.  dakikada Orkan Çınar'ın serbest vuruştan kaydettiği golle öne geçti:  0-1. Ankara ekibinin beraberlik çabları sonuç getirdi ve Osmanlı 86'da Raul Rusescu'nun golüyle eşitliği sağladı:  1-1. Kritik müsabaka 1-1 bitti ve puanlar paylaşıldı.

Kasımpaşa –Antalyaspor: Kasımpaşa,  sahasında Antalyaspor'u Hakan Arslan'ın golleriyle 2-1 mağlup etti.  Antalyaspor'un tek golünü 90+4.  dakikada Ömer Şişmanoğlu attı.  Antalyaspor'da Samuel Inkoom kırmızı kart gördü.  Danilo ise maç sona erdikten sonra hakeme tepki gösterdiği için kırmızı kart gördü.

Kasımpaşalı Hakan Arslan oynadığı futbol ve attığı gollerle maça damga vurdu.

Bursaspor- Çaykur Rizespor: Bursaspor,  Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti. Maça iyi başlayan yeşil-beyazlı takım,  21.  dakikada öne geçti.  Çaykur Rizespor defansının hatasını iyi değerlendiren Necid,  topu kafayla ceza alanı önüne hareketlenen Deniz Yılmaz’ın önüne gönderdi.  Deniz Yılmaz’ın yerden sert şutunda meşin yuvarlak,  filelere gitti:  1-0

Bursaspor - Çaykur Rizespor karşılaşmasının 41.  dakikasında,  ev sahibi Bursaspor'un 1-0 önde olduğu dakikalarda gelişen Çaykur Rizespor atağında ceza alanına giren Ludovic Syvestre,  soldan içeriye çıkarırken,  meşin yuvarlak,  savunmada kayarak gelen Şamil Cinaz'ın eline çarptı. Bu pozisyonun ardından Çaykur Rizespor cephesi hakem Tolga Özkalfa'nın etrafını sardı ve yoğun itirazlarda bulundu.  Ancak Özkalfa,  pozisyonu penaltı olarak yorumlamadı. Verilmesi gereken karar burada penaltı olmalıydı. Rize’nin hakkı yenmiş oldu.

HAFTANIN OYUNCUSU:  Şener Özbayraklı

HAFTANIN KARMASI:                           Kaleci: Hopf (Gençlerbirliği)

Savunma: Şener (Fenerbahçe) Serdar Aziz (Bursaspor) Kjaer (Fenerbahçe) Skubiç (Konyaspor)

Orta Saha:  Yasin (Galatasaray) Selçuk Şahin (Gençlerbirliği) Hakan (Kasımpaşa) Vişça (Başakşehir)

Forvet:                               Orkan Çınar (Gaziantepspor) Mario Gomez (Beşiktaş)

HAFTANIN ALKIŞI: Konyaspor taraftarı

HAFTANIN CEZA TAHTASI: Verdiği yanlış penaltı kararıyla Galatasaray-Başakşehir maçının hakemi Özgür Yankaya ve vermediği açık penaltı kararıyla Bursaspor-Rizespor maçının hakemi Tolga Özkalfa. Teknik direktör olarak da Beşiktaş karşısında takımına hiçbirşey oynatamayan Samet Aybaba.

 

Yorum ve görüşleriniz için:

lokmanozkul@gmail. com

YORUMLAR

  • 0 Yorum