Reklam

MİLLİ BİLARDOCU SEMİH SAYGINER AFYONKARAHİSAR'DA

Milli bilardocu Semih Saygıner, öğrencilerle bir araya geldi

MİLLİ BİLARDOCU SEMİH SAYGINER AFYONKARAHİSAR'DA

Milli bilardocu Semih Saygıner, öğrencilerle bir araya geldi

MİLLİ BİLARDOCU SEMİH SAYGINER AFYONKARAHİSAR'DA
07 Mayıs 2016 - 12:25

Üniversite Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Üniversitelerarası Voleybol ve Eskrim şampiyonları kapsamında milli bilardocu Semih Saygıner, öğrencilerle bir araya geldi.

Atatürk Kongre Merkezi'nde öğrenciler ile söyleşide bir araya gelen Saygıner, spor hayatı ile ilgili ve nasıl sporcu olmak gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Saygıner, 17 yaşında kahvehanede başladığı bilardoda dünya şampiyonu olduğunu söyledi.

"Ben bilardoya başladığım zaman Türkiye’de ne bir federasyonu ne de herhangi bir resmi kurum vardı" diyen milli bilardocu, "Kahvehanelerde oynanan bir oyundan ibaretti ama ben bunu bir spor olarak gördüm ve yaygınlaşması içinde çaba sarf ettim." dedi.

2006 Türkiye Şampiyonası'nda kariyerini dondurduğunu ifade eden Semih Saygıner, şöyle konuştu:

"Herhangi bir spor branşında en üst seviyelerde temsil ettiğiniz zaman sizin üzerinizden bir takım faydalanmalar ve güç gösterileri oluyor, bende bu duruma izin vermedim ve kariyerimi dondurdum. Ama 2015 ile beraber tekrar başladım Türkiye Şampiyonası oynadım ikinci turda elendim. Çünkü bırakma sürecimden sonra oyun sistemi değişmiş, oyuncular inanılmaz ilerlemiş ve bende bunu üzerine kendimi kapattım ve antrenmanlara başladım. Çünkü öğrenmenin sonu yok ve kendimi yenileyip geliştirmem gerekti bende en başında başladım neredeyse masanın başında on saatimi geçirdim. Sonrasında Türkiye Şampiyonası'nın 3. ayağında şampiyon oldum. Daha sonra da son turdaki birincilikle Türkiye. 8 yıl aradan sonra bu da demek ki oluyor. Önce çalışmak gerekiyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum