Reklam

SÜPER LİG 22. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 22. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 22. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 22. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 22. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
24 Şubat 2016 - 10:57

Lokman ÖZKUL'un değerlendirmeleriyle...

KIPKIRMIZI! TRABZON’DAN HAKEME KIRMIZI KART

GALATASARAY-TRABZONSPOR: Haftanın belki de yılın en çok konuşulacak maçıydı. Bu maçta futbolu değerlendirecek çok fazla bir şey yok. Hakem Deniz Ateş Bitnel verdiği, vermediği kararlarla maçın çok önüne geçti. Verdiği iki penaltı da yanlışken, Trabzonspor’un Marin’le olan açık penaltısını vermedi. Hakan Balta’nın elle müdahalesi de verilebilirdi. Özer Hurmacı faul bile olmayan pozisyon sonucunda ikinci sarıdan atıldı. Aykut Demir’le Podolski’nin kafa kafayla didişmeleri uyarı ile geçilmesi gerekirken ikisine de gereksiz yere sarı kart gösterdi ve Aykut ikinci sarıdan atıldı, kaldı dokuz kişi. Galatasaray’ın Umut Bulut’la kazandığı haksız penaltı filmi iyice kopardı. Önce Cavanda, sonra da hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun atıldı ve geriye kaldı yedi kişi. Selçuk penaltıyı gole çevirince Galatasaray’da maçı 2-1 kazanmış oldu. Hakem elbette suçlu ama hakemi ateşe atan da iki futbol sahtekarı: Erkan Zengin ve Umut Bulut. Haketmedikleri penaltıyı tabir-i caizse hakeme yedirerek haksız kazanç temin etmeleri fitili ateşleyen olaylardı. Bu iki penaltı olayı olmassaydı maç buralara gelir miydi, onu da sorgulamak lazım. Hakem elbette masum değil ama futbolcular da o kadar masum değil. Hakem yılın en düşük notunu alarak cezasını  çekecek ya futbol sahtekarları?. . .

BURSASPOR-FENERBAHÇE: Fenerbahçe, deplasmanda seyircisiz oynanan maçta, neredeyse tek kale maçı gol atamadan tamamladı. Bunda Volkan Şen ve Fernandao’nun beceriksizleri en büyük etkenlerdi. Bursaspor’un neredeyse pozisyonu yoktu, oyun üstünlüğü tamamen sarı lacivertlilerin elindeydi. Topla oynama oranı % 70’e, % 30 du neredeyse.

BEŞİKTAŞ-GENÇLERBİRLİĞİ:  Spor Toto Süper Lig'in 22.  haftasında Beşiktaş,  sahasında Gençlerbirliği'ni 64.  dakikada Mario Gomez'in attığı golle 1-0 mağlup etti ve Siyah-Beyazlılar,  1 maçı eksik olmasına rağmen liderliğe yükseldi. İlk yarı 0-0 sona ererken Beşiktaş,  golü daha çok düşünen ve pozisyona giren takımdı.  Gençlerbirliği ise daha çok defansta bekleyerek uzun toplarla gol arama amacındaydı. Oyunun üstünlüğü tamamen siyah beyazlı ekibin elindeydi.

Mario Gomez suskunluğuna son verdi!

64.  dakikada Beşiktaş,  maçta aradığı golü Alman yıldızı ile buldu.  Cenk Tosun'un Sosa'ya harika pasında topla buluşan Sosa'nın içeriye çevirdiği topta Mario Gomez,  rakibini ekarte ederek düzgün  bir vuruşla skoru 1-0 yaptı.

Kalan dakikalarda iki takımın çabalarrı da başka gol getirmedi ve Beşiktaş,  sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi.  Siyah-Beyazlılar bu sonuçla 1 maçı eksik olmasına rağmen Fenerbahçe'yi geçerek 51 puana ulaştı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Kayserispor 2-2 Gaziantepspor: Spor Toto Süper Lig'in 22.  haftasında Kayserispor ile Gaziantepspor 2-2 berabere kaldı.

Akhisar Belediyespor 0-0 Medipol Başakşehir: Spor Toto Süper Lig'in 22.  haftasında,  Akhisar Belediyespor ile Medipol Başakşehir arasında oynanan müsabaka 0-0 sona erdi.

Torku Konyaspor 2-1 Medicana Sivasspor: Spor Toto Süper Lig'in 22.  haftasında Torku Konyaspor,  sahasında Medicana Sivasspor'u 2-1 yendi. Yedinci dakikada,  Traore'nin müsait pozisyondaki şutu ağlarla buluştu ve Konyaspor öne geçti:  1-0.  52. dakikada Skubic'in vuruşu ağlarla buluştu ve yeşil beyazlılar iki farkla öne geçti:  2-0.  Siivas’ın tek golü 72'inci dakikada Adem'in uzun pasında defansın arkasına sarkan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Burhan'ın düzgün vuruşu ile filelerle buluştu:  2-1.  Karşılaşma da Konyaspor'un 2-1 üstünlüğü ile bitti.

Kasımpaşa 2-1 Eskişehirspor: Kasımpaşa,  sahasında konuk ettiği Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti ve uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı. Daha maçın başında Tunay Torun düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:  1-0.

İlk yarının uzatma dakikalarında Kasımpaşa farkı ikiye çıkardı.  Orta sahada serbest vuruşu kullanan Popov’un ortasında,  Eren Derdiyok penaltı noktasının gerisinden yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ileri çıkan kaleci Boffin’in üstünden filelere gönderdi:  2-0. Kasımpaşa maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda, Emre Güral,  penaltı noktası üzerinden kafa vuruşu yaptı ve topu filelerle buluşturup skoru 2-1 e getirdi maç da Kasımpaşa’nın üstünlüğü ile sona erdi.

Osmanlıspor 3-1 Mersin İdman Yurdu: Son 3 maçta 7 puan kazanan Başkent ekibi,  Ümit Özat'la ayağa kalkan Mersin'i de devirdi.  Khalili ile konuk takım öne geçmesine rağmen Osmanlıspor Rusescu,  Musa ve Lawal'ın golleriyle zafere gitti. Maçta Khalili ve Lawal tarafndan jeneriklik goller atıldı.

Antalyaspor 2-1 Çaykur Rizespor: Antalyaspor kendi sahasında geriye düşmesine rağmen Çaykur Rizespor'u 2-1 yendi.  Antalyaspor teknik direktörü Jose Morais,  geçridği rahatsızlık nedeniyle 2 haftalık süreçte takımından uzak kalmıştı.  Çaykur Rizespor mücadelesi ile Portekizli teknik adam da takımının başında sahada yer aldı.  Antalyaspor teknik direktörü Jose Morais,  geçridği rahatsızlık nedeniyle 2 haftalık süreçte takımından uzak kalmıştı.  Çaykur Rizespor mücadelesi ile Portekizli teknik adam da takımının başında sahada yer aldı. Antalyaspor'un dünya yıldızı Samuel Eto'o ise,  sarı kart cezası nedeniyle mücadeleyi tribünden takip etti.

Antalyaspor kendi sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı.  Alt sıralardan kurtulmak için maçın başından sonuna kadar kıyasıya mücadele edilen bir karşılaşma oldu. Sahadan gülerek ayrılan taraf Antalyaspor oldu. Rizespor karşılaşmada Viera ile 1-0 öne geçti.  38.  dakikada penaltı atışında topun başına geçen Danilo Campos topu filelerle buluşturarak karşılaşmada eşitliği sağladı. Antalyaspor maçın başında geriye düşmesine rağmen oyundan kopmadı ve 81.  dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun attığı golle 2-1 öne geçti ve çok öneemli üç puanı hanesine yazdırdı, Rizespor ise kötü bir sonuçla evine döndü.

HAFTANIN TAKIMI: OSMANLISPOR

HAFTANIN OYUNCUSU: Rahaem Lawal (Osmanlıspor)

HAFTANIN KARMASI:       

                                             Kaleci: Harun (Bursaspor) 

Savunma: Beck (Beşiktaş) Sivok (Bursaspor) Chedjou (Galatasaray) Ferhat (Başakşehir)

Orta Saha:  Lawal (Osmanlıspor) Atiba (Beşiktaş) Tunay(Kasımpaşa) Danilo (Antalyaspor)

Forvet:                      Eren Derdiyok (Kasımpaşa) Traore (Konyaspor)

HAFTANIN CEZA TAHTASI: Deniz Ateş Bitnel (GS-TS maçının olay hakemi) ve MHK

HAFTANIN FUTBOL SAHTEKARLARI: Kendilerini atarak penaltı kazanan Trabzonspor’lu Erkan Zengin ve Galatasaray’lı Umut Bulut. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum