SÜPER LİG 21. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 21. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 21. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 21. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 21. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
16 Şubat 2016 - 14:58

Hazırlayan: Lokman ÖZKUL

HAFTANIN TAKIMI: MERSİN İDMAN YURDU

FENERBAHÇE PAŞALAR GİBİ

FENERBAHÇE-KASIMPAŞA: Antalya’da dökülen ve dört gol yiyen Fenerbahçe, Pereira’nın hatadan dönerek, maça Gökhan Gönül, Diego ve Van Persie takviyesiyle başlamasıyla  sonucu da elde etti. Diego’nun liderliğindeki Fenerbahçe akın akın Kasımpaşa kalesine yüklenmeye başladı ve Diego’yla ilk golü buldu. Kasımpaşa ‘da Titi kendini attırmak için elinden geleni yaptı ve alakasız bir yerde hem penaltıya sebep oldu, hem de kendini attırdı. 2-0 ı bulan sarı lacivertliler rahatladı ve ikinci yarı oyunu rölantiye alarak maçı 3-1 kazandı. Fenerbahçe’nin yediği golde Bruno Alves’in, skor ne olursa olsun seyretmesi affedilmez. Bruno Alves Fenerbahçe’nin futbolcusu değil! Onun yerine Abdullaye Ba tercih edilmeli. Kasımpaşa iyi görüntü vermiyor, bir an önce toparlanmaları lazım.

 

MERSİN İ. YURDU-GALATASARAY:  Mersin İdman Yurdu,  sahasında konuk ettiği Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.  Sarı-Kırmızılılar'da Semih Kaya kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken,  Aslan,  lider Fenerbahçe'nin 15 puan gerisine düşerek lige tamamen havlu attı. Sarı-KırmızılıLar,  konuk olduğu Mersin'e 33 yıl sonra ligde ilk kez kaybederken,  Mustafa Denizli yönetİmindeki Galatasaray,  34 puanla lider Fenerbahçe'nin tam 15 puan gerisine düştü.  Şampiyonluk yarışına havlu atan Galatasaray'da taraftarlar maçın oynandığı anlarda yönetimi 'istifa'ya davet etti. Mersin, Nakoulma ve Güven’in golleriyle iki gol bulurken, Galatasaray’a Podolski’nin tek golü yetmedi. Sarı kırmızılılarda Yasin’in yedek kalmasını anlamak mümkün değil, elinde bir tane formada oyuncu var ve futbol dâhisi! Denizli onu da yedekte tutuyor. Umut, Sneijder  kayıpları oynuyor.

BAŞAKŞEHİRSPOR-BEŞİKTAŞ: Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında iki puan bıraktı veya bir puan kazandı da diyebiliriz. 2-0 geriden gelerek maçı 2-2 ye getirdi, biraz daha süre olsa üçüncü golü de bulabilirlerdi. Visca ve Mahmut’la 2-0 öne geçen Başakşehir, geri çekilmenin cezasını kalesinde iki gol görerek gördü. Özellikle Emre’nin çıkışı Beşiktaş’a yaradı ve de Q7 nin oyuna girmesi ve hareketlendirmesi Beşiktaş için iyi bir fırsattı. Abdullah Avcı Q7 ye karşı önlem de almadı ve rahat rahat oynattı, kendine yakışmayan bir sonuçla cezasını da çekmiş oldu. Gökhan Töre, Olcay, Gomez formsuzdu. Atiba, Q7  formada olan oyunculardı.

Trabzonspor-Kayserispor: Trabzon, talihsizliğini yenerek, Kayserispor’u zor da2-1 mağlup etti ve uzun bir aradan sonra galip geldi. Trabzon’un bu galibiyete çok ihtiyacı vardı. Marin ve Sefa’yla iki gol bulan bordo mavililer, Zeki Yavru’nun golünü de kalesinde gördü. İki takımın da birer penaltı kaçırdığı maçın kahramanı Tabzon kalecisi Onur’du.

Eskişehirspor- Antalyaspor: Süper Lig'in 21.  haftasında düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede Eskişehirspor,  sahasında Antalyaspor'u 3-2 mağlup etti. Sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Es-Es,   son 3 maçta 2'nci galibiyetini aldı ve puanını 17'ye çıkararak ligde kalma savaşını sürdürdü.

Antalyaspor ise,  flaş Fenerbahçe galibiyetinin ardından aldığı bu yenilgiyle son 4 maçta 3'üncü kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Düşme hattında bulunan takımların haftayı galibiyetle kapatması sonrası 24 puanda kalan Antalyaspor,  ateş hattına giderek yaklaştı.

Gaziantepspor-Akhisar Belediyespor: Süper Lig'de Akhisar Belediyespor,  Gaziantepspor deplasmanından 1-0'lık skorla galip ayrıldı.  Akigolar'ın tek golü,  takımın golcü futbolcu Rodallega'dan geldi. Gaziantepspor,  kendini yavaş yavaş ateş hattının içine doğru çekerken, Akhisar’da ligde üçüncülüğe yükseldi.

Medicana Sivasspor -Çaykur Rizespor: Spor Toto Süper Lig'in 21.  haftasında Medicana Sivasspor kendi sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti ve ligin ikinci yarısındaki ilk galibiyetini elde etti. Medicana Sivasspor kendi sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladığı maçta on kişi kalmasına rağmen, Texeira ve Hasan Kabze’nin golleriyle rakibi karşısında 2-1 galip gelmesini bildi ve taraftarlarını umutlandırdı.  Rize ise kan kaybetmeye devam ediyor.

Gençlerbirliği-Bursaspor:  Ankara ekibi, Bursaspor'u evinde 2-0'lık skorla geçti.  İbrahim Üzülmez'le çıktığı 4 maçın 4'ünü de kazanan kırmızı siyahlılar,  bu sezon ilk kez üst üste 4 maç kazanmış oldu.

Takımın başına İbrahim Üzülmez'i getirdikten sonra 3 haftada 9 puan toplayan Gençlerbirliği,  Hamza Hamzaoğlu'nun takımı Bursaspor'u da evinde yenerek serilerine devam etmek istiyordu.  

Bursaspor da Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra takımın başına getirdiği Hamza Hamzaoğlu ile çıkış yakalamış ve geçtiğimiz hafta Başakşehir ile berabere kaldıkları maçı unutturmak için bu karşılaşmaya galibiyet parolası ile çıktı. Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçildi.  Her iki takım da rakip kalede golü yokladı.  Ancak maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı:  0-0. Kulusiç ve El Kebir’le ikinci yarıda üç dakikada iki gol bulan ev sahibi ekip serisine devam etti ve ikinci yarının şu an itibariyle en iyi takımı oldu.

Torku Konyaspor- Osmanlıspor: Süper Lig'de son haftaların iki flaş takımı Konyaspor ile Osmanlı kozlarını paylaştı.  Başkent ekibi,  Rusescu ile öne geçerken Yeşil-Beyazlılar'ın cevabı ise Ömer Ali'den geldi,  taraflar birer puanla yetindi. Beşiktaş’ı yenerek yarı final yolunda dev bir adım atan Konyaspor’un dünkü rakibi Osmanlıspor’du.  Nefes kesen mücadelede gülen olmadı.  

HAAFTANIN KARMASI:  Kaleci-                Onur Kıvrak (Trabzonspor)

Savunma:  Gökhan Gönül (Fenerbahçe) Sadıku (Mersin İ. Y. ) Epireanu (Başakşehir) İsmail (Beşiktaş)

Orta Saha:  Ömer Ali (Konyaspor) Diego (Fenerbahçe) Serkan (Mersin İ. Yurdu) Visca (Başakşehir)

Forvet:                  Nakoulma (Mersin İ. Yurdu) Rodellaga (Akhisarspor)

HAFTANIN OYUNCUSU: Nakoulma (Mersin İ. Yurdu)

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Ümit Özat (Mersin İ. Yurdu)

HAFTANIN GOLÜ:  Alper Potuk’un Kasımpaşa’ya attığı Fenerbahçe’nin 3. golü

Bu hafta Avrupa Kupası maçları var. Takımlarımız Fenerbahçe ve Galatasaray’a, Lokomotiv Moskova ve Lazio karşısında başarılar dileriz. .

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum