SÜPER LİG 30. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 30. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 30. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

SÜPER LİG 30. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL DEĞERLENDİRDİ...

SÜPER LİG 30. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ
27 Nisan 2016 - 16:40

HAFTANIN TAKIMLARI: FENERBAHÇE-GALATASARAY

FUTBOLDA REZALETİN SON PERDESİ

Türk futbolu bir çok rezaletten sonra 24 Nisan Pazar günü Trabzon Avni Aker Stadı’nda yeni bir rezalete sahne oldu. Maçın 89. dakikasında tribünlerden sahaya atlayan 17 yaşındaki bir holigan maçın yardımcı hakemi Volkan Bayarslan’a tekme tokat saldırdı ve maç o andan sonra tatil edildi. Bu ne ilkti, ne de son olacak gibi gözüküyor. Bu stadda daha önce neler olduğu herkesin malumu. Fenerbahçe’nin burada maçı olaysız bitirdiği çok az vakidir herhalde. Geçen sene maçın 45. dakikasında olaylar nedeniyle tatil oldu. Emre Belözoğlu’na Zokora tarafından taammüden adam öldürmeye! kastedildi. Geçen yıl Fenerbahçe takım otobüsü Trabzon Sürmene’de kurşunlandı, olay aydınlanmadığı için kimseye mal edemeyiz. Ligin ilk yarısında maçın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcıları eski TS başkanı tarafından sabah saat 06. 00 ya kadar rehin alındı, özgürlüğü kısıtlandı, saha  dışına çıkarılmadı. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi ve  o perşembe de bu geçtiğimiz pazar günü geldi. Bütün dünyaya rezil olduk. Dünya spor ajanslarının birçoğunda birinci haber olarak verildi bu olaylar. Bu kafayla gidersek daha çoook rezil oluruz. 

Trabzonspor 0-4 Fenerbahçe:  (Maç tatil edildi)

Spor Toto Süper Lig'in 30.  haftasında Trabzonspor,  Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe'yi konuk! ederken,  maç 89.  dakikada çıkan saha içi olaylar sebebiyle durdu.  Hakem Bülent Yıldırım karşılaşmayı devam ettirmeme kararı aldı.  Futbolcuların birbirlerine karşı en ufak bir saygısızlık yapmadığı,  Mehmet Topal'ın oyundan çıkarken alkışlandığı maçta,  yine bazı taraftarlar yenilgiyi hazmedemedi,  futbol akşamını kâbusa çevirdi.  89.  dakikada Fenerbahçe'nin 4-0'lık üstünlüğü esnasında, Onur Kıvrak'ın koruduğu kalenin arkasındaki bazı taraftarlar sahaya atladı,  6.  hakem Volkan Bayarslan'a saldırdı.  Hakem Bülent Yıldırım,  diğer hakemler ve futbolcular hızla soyunma odasına gittiler.

Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak,  eldivenlerinin ve formasını çimlerin üzerine bırakıp,  sahayı terketti.

Hakem Bülent Yıldırım,  maçı devam ettirmeme kararı aldı.  Bordo Mavili kulübün Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi ve ağır bir ceza yaptırımının uygulanması bekleniyor. Maça geçelim:

23.  dakikada Fenerbahçe Alper Potuk'un attığı golle 1-0 öne geçti.  Maçın 27. dakikasında Volkan Şen farkı ikiye çıkardı ve bir nevi 4 dakikada maç bitti:  0-2

35. dakikada,  Özer Hurmacı'nın ceza alanı dışından şutunda top,  ceza alanı içinde Hasan Ali Kaldırım'a çarptı.  Bu pozisyon sonrasında Trabzonsporlu futbolcular penaltı bekledi,  hakem Bülent Yıldırım,  'Devam' dedi.  Burada karar penaltı olmalıydı.  57. dakikada,  Gökhan'ın pasında Nani,  ceza alanı yayı üstünde ayağının burnuyla çok sert vurdu,  topu köşeden ağlara gönderdi: 0-3

62. dakikada sağ kanattan kullanılan frikikte Van Persie basit bir vuruş yaptı,  Onur'un son müdahalesi yeterli olmadı va maç 0-4 e geldi. Bu sonuçla da tatil edildi. Bu skorla FB lehine TFF tarafından tescil edilmesi bekleniyor.

Akhisarspor 3-3 Beşiktaş:  Süper Lig'in 30.  hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Gol düellosu şeklinde geçen zevkli maç sonucunda iki taraf yenişemedi ve puanları paylaştı. Rodellaganın hat trick yaparak yıldızlaştığı maç,  sonlarda iki taraf lehine gitti geldi ve nihayetinde Cenk Tosun’un uzatma dakikaklarında attığı golle 3-3 berabere sonuçlandı. Beşiktaş’ta kaleci Tolga ile stoperler Alexis ve Marcelo yaptıkları hatalarla taraftarlarından çok büyük tepki çektiler.

Galatasaray 4-1 Kasımpaşa:  Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılma hakkı için önem taşıyan 30.  hafta maçında Galatasaray,  evinde Kasımpaşa'yı konuk etti.  Sarı-Kırmızılılar,  Rıza Çalımbay'ın takımını Podolski [2],  Bilal,  ve Selçuk'un golleriyle 4-1 yendi.  Misafir ekibin tek golü Scarione'den geldi.  Böylece Cim Bom,  ligde 7 hafta sonra hanesine 3 puan yazdırdı. GS sergilediği güzel futbolla da sonraki maçlar için taraftarlarına umut verdi.

Torku Konyaspor 3 -1 Çaykur Rizespor: Konyaspor küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan rakibi Rizespor’u Hailibrahim, Vukoviç ve Rangelov’un golleriyle 3-1 yenerek lig üçüncülüğü için çok önemli bir galibiyet aldı. Rizespor’un tek golünü penaltıdan Sylevstre kaydetti.

Medipol Başakşehir 2 -2 Medicana Sivasspor: Avrupa upalarını hedefleyen Başakşehir’le küme düşmek istemeyen Sivasspor’un karşılaşmasında iki taraf,  Beykan (2) ile Emre B.  ve Napoleoni’nin golleriyle 2-2 berabere kalarak birer puanı paylaştılar. Sivas 2-0 üstünlüğünü koruyamadı ve önemli bir galibiyetten oldu.

Osmanlıspor 3-0 Antalyaspor: Omanlıspor, Antalyaspor’u Webo (2) ve Erdal’ın golleriyle  3-0 mağlup ederken,  haftanın diğer sonuçlarında, Gençlerbirliği deplasmanda Gaziantepspor’u 3-1 yenerek tehlikeye atarken, Kayserispor, Bursaspor’u Sinan ve Furkan’ın golleriyle 2-1 mağlup edip rahat bir nefes aldı ve oynayacağı maç için Beşiktaş’a ben daha ayaktayım mesajı gönderdi. Eskişehirspor’da Mersin İ. Y. nu deplasmanda Murat Uçar ve Okriashvili’nin golleriyle 2-1 mağlup ederek umutlarını sürdürdü. 

HAFTANIN OYUNCUSU: Rodellaga (Akhisarspor)

HAFTANIN OYUNCUSU: Rodellaga (Akhisarspor)

HAFTANIN KARMASI:                             Kaleci:  Hakan Arıkan (Osmanlıspor)

Savunma:  Gökhan Gönül (Fenerbahçe) Vukoviç (Konyaspor) Semih (Galatasaray) Carole (Galatasaray)

Orta Saha:  Alper P. (Fenerbahçe) Podolski (Galatasaray) Nani (Fenerbahçe) Beykan (Sivasspor)

                                          Forvet:  Rodellaga (Akhisarspor)  Webo (Osmanlıspor)

HAFTANIN CEZA TAHTASI: Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının sonlarında sahaya girip hakem darp eden taraftar görünümlü holiganlar ve bunlara alkış tutup kahraman ilan eden sözüm ona taraftarlar!

YORUMLAR

  • 0 Yorum